-250 g fehér tönkölyliszt+egy kevés a nyújtáshoz
-15 g élesztő
-125 ml langyos víz vagy tej*
-1 ek tejföl
-1 kk só
-1 csipet fruktóz vagy cukor*
-40 g olvasztott de nem forró vaj
Szitáljuk egy tálba a lisztet. Alakítsunk ki egy mélyedést a közepén és morzsoljuk bele az élesztőt. A kimért vízben oldjunk fel egy csipet fruktózt vagy hagyományos cukrot és öntsük az élesztőre. Letakarva hagyjuk felfutni. (10 perc). A kimért vajat olvasszuk fel. Én a tejföllel együtt szoktam megmikrózni, hogy az se legyen túl hideg és amikor langyosra hűlt akkor adom a tésztához. Már csak a sót kell beletenni és gyúrhatjuk is össze a tésztát. Alaposan dolgozzuk ki, majd lisztezett deszkán* nyújtsuk ujjnyi vastagságúra és pici pogácsa szaggatóval szúrjuk ki pogikat.
1 4 főtt krumplit összetörünk, összegyúrjuk 2 dl tejföllel, 1 csomag élesztővel, 3 teáskanál sóval, kb. 1/2 kg sima liszttel. 2. Körbelisztezett mély tálban letakarva hagyjuk k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot a langyos tejhez adjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, egy tojással, a zsírral, a tejföllel, a fehérborral, a felf...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz hozzávalókat összedolgozzuk,1 órára hűtőben pihen. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük,sajttal,magokkal megszórjuk. Felvágjuk,majd 180 fokon sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMeleg tejbe tesszük az 1 mk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejére kevés lisztet szórunk. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, kevés vízzel, sóval elkeverjük. Ezzel kenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű