-250 g fehér tönkölyliszt+egy kevés a nyújtáshoz
-15 g élesztő
-125 ml langyos víz vagy tej*
-1 ek tejföl
-1 kk só
-1 csipet fruktóz vagy cukor*
-40 g olvasztott de nem forró vaj
Szitáljuk egy tálba a lisztet. Alakítsunk ki egy mélyedést a közepén és morzsoljuk bele az élesztőt. A kimért vízben oldjunk fel egy csipet fruktózt vagy hagyományos cukrot és öntsük az élesztőre. Letakarva hagyjuk felfutni. (10 perc). A kimért vajat olvasszuk fel. Én a tejföllel együtt szoktam megmikrózni, hogy az se legyen túl hideg és amikor langyosra hűlt akkor adom a tésztához. Már csak a sót kell beletenni és gyúrhatjuk is össze a tésztát. Alaposan dolgozzuk ki, majd lisztezett deszkán* nyújtsuk ujjnyi vastagságúra és pici pogácsa szaggatóval szúrjuk ki pogikat.
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, a tojást és tojássárgáját az olajjal simára keverjük. A lisztet a sóval elkeverjük, beleöntjük a tojásos elegyet, majd a felfutta...
Elkészítési idő:A sonkát apró kockákra vágjuk. A rozmaringot megmossuk, leszárítjuk, majd a leveleit finomra aprítjuk. A kétféle lisztet tálba mérjük. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, belemorzsoljuk az...
Elkészítési idő:1 tojást 2 dl tejföllel, 2 teáskanál sóval, 25 dkg margarinnal, 0,5 kg finomliszttel és 1 csomag sütőporral géppel bedagasztatjuk. Majd 2 részre osztjuk, és gyúródeszkán kb. 30 cm...
Elkészítési idő: