60 dkg sült sütőtök
8dkg vaj
18dkg Graham búzaliszt (dr.Grehem)
18dkg xilit
2 tojás
0,5 dl tej
0,5 csomag sütőpor
1 csipet só
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál őrölt fahéj
A sütőtököt kis darabokra vágjuk, és 200 fokos sütőben nagyjából 1,5 óra alatt puhára sütjük. Miután kihűlt, leszedjük a héját és villával összenyomkodjuk a belsejét. Egy nagy keverőtálban habosra keverjük a tojásokat a xilittel, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. Összedolgozzuk a masszát a Graham liszttel, sütőtök pürével, tejjel, sütőporral és fűszerekkel. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35 perc alatt arany barnára sütjük
http://www.stylemagazin.hu/hir/Oszi-edesseg-fogyni-vagyoknak/11832/stylelife/gasztronomia/
jó kelt tészta készítéséhez lényeges, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek, langyosak legyenek. Az élesztőt elmorzsoljuk a tejfölben, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverés után főzzük, utána 5 dkg vajat, és tetszés szerinti ízesítőt adunk hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán). K r é m: 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához egy nagy, kerek, kapcsos tortaforma alját béleld ki sütőpapírral. A szélét kend be kókuszolajjal! Az egész tojásokat az édesítővel verd habosra. Add hozzá a mandulalisz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű