Tészta:3 dkg élesztő, 1/2 kg liszt, 1 pohár meleg tej, 3 tojás sárgája, 2 evőkanál cukor, 1 van. cukor, fél citrom reszelt héja, kis só. A töltelék: 20 dkg margarin, 15 dkg darált dió, 8 evőkanál cukor. 1 pohár cukros , meleg tej a locsoláshoz. Én ebbe is teszek egy van.cukrot.
A lisztből, a cukros meleg tejben felfuttatott élesztőből, a 3 tojás sárgájából ,kis sóval tésztát dagasztunk. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket, én a margarint, a cukrot, és a diót összekeverem. Ha megkelt a tészta, vékonyra nyújtom, és ezt a tölteléket felkenem, majd szorosan felcsavarom. Egy hosszú rúd lesz belőle, ezután 12 darabra vágjuk, és beleállítjuk egyenként, 2-3 centire egymástól egy kivajazott tepsibe, pár percig még kelesztjük, azután forró sütőbe tesszük, pár perc múlva mérsékeljük a sütőt, és közepes lángon tovább sütjük. Mikor már kezd pirosodni, a vaníliás, cukros tejjel meglocsoljuk, és visszatéve a sütőbe, készre sütjük.
A mazsola és gyümölcsök kivételével tésztát dagasztunk a hozzávalókból, hagyjuk megkelni. Kelés után hozzákeverjük a gyümölcsöket majd a sütőformában újrakelesztjük. Sütés közbe...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűKalácstésztát dagasztunk.Mikor duplájára kelt 20 felé osztani kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és 3-mat csavarunk rajta.Tepsire rakjuk megkenni tojással és 30 perce...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók: - 4 bögre liszt - 2 evőkanál cukor - 1 kávéskanál só - fél bögre olvasztott zsír (kb. 2 nagyon púpos evőkanál, még szilárd állapotában) - fél bögre tej - 4 tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű