Tészta:3 dkg élesztő, 1/2 kg liszt, 1 pohár meleg tej, 3 tojás sárgája, 2 evőkanál cukor, 1 van. cukor, fél citrom reszelt héja, kis só. A töltelék: 20 dkg margarin, 15 dkg darált dió, 8 evőkanál cukor. 1 pohár cukros , meleg tej a locsoláshoz. Én ebbe is teszek egy van.cukrot.
A lisztből, a cukros meleg tejben felfuttatott élesztőből, a 3 tojás sárgájából ,kis sóval tésztát dagasztunk. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket, én a margarint, a cukrot, és a diót összekeverem. Ha megkelt a tészta, vékonyra nyújtom, és ezt a tölteléket felkenem, majd szorosan felcsavarom. Egy hosszú rúd lesz belőle, ezután 12 darabra vágjuk, és beleállítjuk egyenként, 2-3 centire egymástól egy kivajazott tepsibe, pár percig még kelesztjük, azután forró sütőbe tesszük, pár perc múlva mérsékeljük a sütőt, és közepes lángon tovább sütjük. Mikor már kezd pirosodni, a vaníliás, cukros tejjel meglocsoljuk, és visszatéve a sütőbe, készre sütjük.
Egy rugalmas tésztát kell kapni ami elválik az edény falától. Ezért is írtam, hogy a folyadékot lassan adjátok hozzá inkább. Ha bedagasztottátok kettéveszitek, és a feléhez még ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük. Ezután osszuk négy részre a tésztát, sodorjunk belőle 4 vékony tésztacsíkot, majd fonjuk össze őket, ezután a kalácsot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése : az élesztőt kevés langyos tejjel futassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük. Ha a tésztánk megkelt osszuk el 6...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFuttassuk fel az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben. Szitáljuk a lisztet egy edénybe, majd a közepén készítsünk mélyedést és öntsük bele a felfuttatott élesztőt. A maradék teje...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes