50 dkg finomliszt
csipet só
3-4 ek. cukor
3 tojás sárgája
fél citrom reszelt héja
kb. 2.5 dl tej
5 dkg olv. vaj
2,5 dkg élesztő
kb. 15 dkg őrölt dió
4-5 ek. porcukor (ízlés szerint)
kb. 8 dkg olvasztott vaj
Egy kissé lágyabb kalácstésztát készítek, majd duplájára kelesztem. Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtom, közepes méretű fánkszaggatóval kiszaggatom. Egy kb. 26 cm-es tortaformát olvasztott vajjal kikenek. Egy tálkába olvasztott vajat, egy másikban cukrozott diót készítek elő. A kiszaggatott tésztákat először a vajban, utána a cukros dióban forgatom meg, majd a tortaformába teszem egymás mellé, de nem túl szorosan. Két réteg tészta kerül a formába, a kimaradt diót a tetejére szórom.
Míg a sütőt előmelegítem 180 fokra egyruhával letakarva újrakelesztem. Kb. 40 perc alatt sül szép pirosra, ha kell félidőben fóliát borítok rá.
A fagyasztott epret és banánt hagyjuk kissé kiengedni, ezután a gyümölcslével összeturmixoljuk. Poharakba töltjük friss eperrel díszítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorót aprítógépben durvára aprítjuk, majd hozzáadjuk a mogyorólisztet, kakaóport, sót és tovább aprítjuk. Végül hozzáadjuk a kókuszzsírt és a datolyákat majd tovább aprítjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojás sárgákkal,a porcukorral,az olvasztott Rama margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukrokkal és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a citromhéjat, majd a sütőporos lisztet, és a kemény tojáshabot bele keverjük óvatosan. 20×30 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű