10 dkg dió (durvára tört)
1 db alma (puhább)
1 db körte (puha, érett)
3 ek tej
1 csomag sütőpor
12.5 dkg margarin (lágy)
2 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
A dióbelet egy tiszta konyharuhába csavarjuk, és húsklopfolóval megütögetjük, félre tesszük.
A gyümölcsöket meghámozzuk, kivágjuk a magházat, kockákra vágjuk őket, és félre tesszük.
A tészta többi száraz hozzávalóit összekeverjük, majd utána a többi alapanyagot tesszük hozzá, és sima tésztává keverjük ki.
Utána a diót szórjuk bele, megkeverjük, majd a gyümölcskockákat forgatunk bele.
A papírkapszlikat 3/4-ig töltjük a masszával, előmelegített sütőben megsütjük.
sütési hőfok: 200°C
Ha a körte kimarad az sem baj, helyette almát tehetünk.
A cukrot a zsírral habosra keverjük, majd beleadjuk a tojássárgáját, a lisztet, 1 késhegynyi szalakálét , a citrom levét és reszelt héját , majd összekeverjük a keményre felver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa megvan a bögréd, szépen mérj ki mindent egy alkalmas tálba, amiben jól elférsz majd, hogy összedolgozd őket. Ha minden belekerült, keverd homogén masszává az egészet, majd végy...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: NehézElkészítés A nagyon puha (félig megolvasztott) vajat 2-3 perc alatt habosra verjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tojást, majd a vanília aromát, 1 ek meleg vízben feloldott inst...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órára a hű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű