Tésztához:
250dkg darált keksz
1 kocka (25dkg) margarin
Töltelék:
500 dkg mascarpone
2 egész tojás
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg kristály cukor
zselatin
A felolvasztott vajat összedolgozzuk a keksszel, majd 180 fokon 10 percig előmelegített sütőben megsütjük. Én 25 cm tortaformában szoktam sütni.
Amíg sül, gyorsan megcsináljuk a krémet. A két tojást a vaníliás cukorral, majd a kristály cukorral összedolgozom, hozzákeverem a mascarpone-t, majd végül a zselatint a leírás szerint elkészítem és hozzáadom. A kihűlt tésztára ráöntöm a tölteléket, majd 1-2órára berakom a hűtőbe.
A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés). A mandulát és a diót aprítógépben aprítjuk. A tojásokat a kókuszvirág cukorral habosra verjük majd hozzákeverjük a kókuszkrémet majd...
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék 2 evőkanál cukorral és a kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűganache-hoz a Guinness-t és a glükózt/mézet összemelegítem: semmiképp sem forralom fel, csak olyan csípősre melegítem. A felmelegített Guinness-t három részletben az apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű