Tésztához:
8 tojás
8 ek liszt
8 ek cukor
1 cs sütőpor
Krémhez:
3 cs vaníliás pudingpor
9 dl tej
15 dkg cukor
1-2 tk rum aroma (ízlés szerint)
10 dkg mazsola
5 dl tejszín (Hulala)
2 tk zselatin
1 narancs reszelt héja
1 narancs leve
Díszítéshez:
3 dl tejszín
1 cs habfixáló
kandírozott narancshéj
5 dkg ét tortabevonó
1-2 ek olaj
Megsütünk 2 x 4 tojásos piskótalapot a szokásos módon és félretesszük hűlni. A mazsolát kb 1 dl vízzel felforraljuk, majd jól leöblítjük és lecsepegtetjük. A pudingból, a cukorból és a tejből krémet főzünk. Kevergetve hagyjuk teljesen kihűlni. A narancs héjat, narancs levét, az aromát és a mazsolát belekeverjük a pudingba. Az 5 dl tejszínt kemény habbá verjük. A tejszínt a vaníliás krémmel robotgép 1-es fokozatán jól eldolgozzuk, hogy teljesen homogén legyen. A zselatint kb 1 dl hideg vízben feloldjuk és felforraljuk. Miután hűlt egy kicsit, elkeverjük 4 ek. krémmel, majd a krém egészéhez adjuk. A krém felét a két lap közé töltjük, a másik felével pedig a piskóta tetejét vonjuk be. Jó, ha egy éjszakát pihen a hűtőben!
Másnap a habfixálóval keményre felvert tejszínnel az egészet bevonjuk. Az ét tortabevonót vízgőz felett kevés olajjal megolvasztjuk, zacskóba töltjük, melynek az egyik sarkán pici lyukat vágunk és így csorgatjuk rá a süteményre. Kandírozott narancshéjjal dekoráljuk.
Ha tortát szeretnénk készíteni, ezzel a krém mennyiséggel abban az esetben is bátran dolgozhatunk. Ott 3 x 3 tojásos piskótalapokat süssünk és a krémet arányosan osszuk el.
A szelethez 34 x 22 cm-es szögletes formát használunk, a tortához pedig a 26 cm átmérőjű forma a megfelelő.
Ezt a krémet elkészíthetjük citromos változatban is. Ahhoz rum aroma helyett vanília aromát használjunk és a narancs kifacsart levét fél citrom levével helyettesítsük.
1. Schritt Für die Mohn-Orangen-Küchlein als Erstes die Zutaten vorbereiten. 2. Schritt Dann den Backofen auf 180 °C Umluft vorheizen; die Muffin Förmchen mit Kokosöl einpinse...
Elkészítési idő:1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután ke...
Elkészítési idő:A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük egy csipet sóval. Ezután hozzá adjuk a citrom reszelt héját, a levét, az olvasztott vajat. Tovább keverjük a géppel. Utolján egy fakaná...
Elkészítési idő:A tésztához az olajat és a narancslevet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a narancs reszelt héját, egy kanállal összekeverjük, majd a sütőport és a lisztet is hozzáönt...
Elkészítési idő: 30 perc