Családireceptkönyv.hu

Narancsos oroszkrém szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:
8 tojás
8 ek liszt
8 ek cukor
1 cs sütőpor

Krémhez:
3 cs vaníliás pudingpor
9 dl tej
15 dkg cukor
1-2 tk rum aroma (ízlés szerint)
10 dkg mazsola
5 dl tejszín (Hulala)
2 tk zselatin
1 narancs reszelt héja
1 narancs leve

Díszítéshez:
3 dl tejszín
1 cs habfixáló
kandírozott narancshéj
5 dkg ét tortabevonó
1-2 ek olaj

Elkészítés:


Megsütünk 2 x 4 tojásos piskótalapot a szokásos módon és félretesszük hűlni. A mazsolát kb 1 dl vízzel felforraljuk, majd jól leöblítjük és lecsepegtetjük. A pudingból, a cukorból és a tejből krémet főzünk. Kevergetve hagyjuk teljesen kihűlni. A narancs héjat, narancs levét, az aromát és a mazsolát belekeverjük a pudingba. Az 5 dl tejszínt kemény habbá verjük. A tejszínt a vaníliás krémmel robotgép 1-es fokozatán jól eldolgozzuk, hogy teljesen homogén legyen. A zselatint kb 1 dl hideg vízben feloldjuk és felforraljuk. Miután hűlt egy kicsit, elkeverjük 4 ek. krémmel, majd a krém egészéhez adjuk. A krém felét a két lap közé töltjük, a másik felével pedig a piskóta tetejét vonjuk be. Jó, ha egy éjszakát pihen a hűtőben!

Másnap a habfixálóval keményre felvert tejszínnel az egészet bevonjuk. Az ét tortabevonót vízgőz felett kevés olajjal megolvasztjuk, zacskóba töltjük, melynek az egyik sarkán pici lyukat vágunk és így csorgatjuk rá a süteményre. Kandírozott narancshéjjal dekoráljuk.
Ha tortát szeretnénk készíteni, ezzel a krém mennyiséggel abban az esetben is bátran dolgozhatunk. Ott 3 x 3 tojásos piskótalapokat süssünk és a krémet arányosan osszuk el.
A szelethez 34 x 22 cm-es szögletes formát használunk, a tortához pedig a 26 cm átmérőjű forma a megfelelő.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a krémet elkészíthetjük citromos változatban is. Ahhoz rum aroma helyett vanília aromát használjunk és a narancs kifacsart levét fél citrom levével helyettesítsük.

Narancsos oroszkrém szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Meggyes brownie
Meggyes brownie

darabokra tört csokoládét a vajjal együtt vízgőzön olvasszuk fel. Egy tálban robotgéppel keverjünk össze 2 tojást 50 g cukorral, adjunk hozzá egy csipet sót és a vaníliás cukrot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Sajtos , joghurtos kifli
Sajtos , joghurtos kifli

A langyos, cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk. A sajt kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. 8 cipót formázunk belőle. Nem kell keleszteni. 1 cipót kinyújtunk kör alakúra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Joghurtos pite
Joghurtos pite

1. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd a joghurtot és a reszelt citromhéjat belekeverjük. 2. Hozzáadjuk a vaníliát és a sütőporral kevert keményítőt is belek...

Elkészítési idő: 1 óra+
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hókenyér
Hókenyér

A háztartási kekszet -konyharuha között- húsklopfolóval megtörjük. A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a lisztet, a kókuszreszeléket és a felvert tojást. Keverg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk