- Egy műanyag tálca csiperke gomba (laskából, szegfűgombából is készíthető)
- Egy fej hagyma
- Fűszerek: só (ízlés szerint), bors (két őrlésnyi), pirospaprika (egy csapott kávéskanál)
- Étolaj
- Gomba és személy függvényében tojás, de minimum annyi tojás, ahány ember eszi
- Egy nagyobb serpenyő
- Díszítésre: petrezselyemzöld, vagy metélőhagyma apróra vágva.
A gombát le kell hámozni /tisztítani, kisebb darabokra aprítani (ha szép a tönkje az is ehető!), majd a hagymát is.
A hagymát a serpenyőben felforrósított olajon picit meg kell fonnyasztani (szakszóval dinsztelni), rátenni a gombát, sózni és borsozni. A gomba öt perc alatt összeesik, ekkor rámehet a pirospaprika is. A tojást közben egyesével fel kell ütni - megvizsgálni, hogy nem-e romlott, beteg - majd kevés sóval felverni simára. Ezt a gombára kell önteni, és néha átkeverni fakanállal, le ne kapódjon. Kóstolás után még sózható, borsozható, és petrezselyem zölddel, vagy metélő hagymával díszíthető.
Ha valakinek bírja a gyomra szalonnával is felturbózható, gombával együtt kell a serpenyőbe tenni, az apróra kockázott szalonnát.
Egy turmixgépben törd össze az epret, amíg pépes nem lesz. Öntsd egy tálba és keverd össze a többi hozzávalóval. A kapott zabos keveréket öntsd tálkákba vagy üvegekbe, zárd le a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetekert tortillából kb.5-8 centis darabokat vágunk a muffintsütőbe. Szétnyíló közepébe felvert tojást, sonkát, hagymát, vagy amit gondolunk töltünk, majd meleg sütőben pár p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást a cukorral, csipet sóval (tehetünk bele vaníliát is) kihabosítjuk, majd mehet bele a két ek olaj, sütőpor és a liszt. A tej kb. felével csomómentesre kavarjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, elkavarjuk, kicsit pirítjuk. 2. Fokozatosan, kavargatás közbe beleöntünk 2 dl tejet, simára kavarjuk és felforraljuk. 3. Le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű