menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás tojás


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- Egy műanyag tálca csiperke gomba (laskából, szegfűgombából is készíthető)
- Egy fej hagyma
- Fűszerek: só (ízlés szerint), bors (két őrlésnyi), pirospaprika (egy csapott kávéskanál)
- Étolaj
- Gomba és személy függvényében tojás, de minimum annyi tojás, ahány ember eszi
- Egy nagyobb serpenyő
- Díszítésre: petrezselyemzöld, vagy metélőhagyma apróra vágva.

Elkészítés:


A gombát le kell hámozni /tisztítani, kisebb darabokra aprítani (ha szép a tönkje az is ehető!), majd a hagymát is.
A hagymát a serpenyőben felforrósított olajon picit meg kell fonnyasztani (szakszóval dinsztelni), rátenni a gombát, sózni és borsozni. A gomba öt perc alatt összeesik, ekkor rámehet a pirospaprika is. A tojást közben egyesével fel kell ütni - megvizsgálni, hogy nem-e romlott, beteg - majd kevés sóval felverni simára. Ezt a gombára kell önteni, és néha átkeverni fakanállal, le ne kapódjon. Kóstolás után még sózható, borsozható, és petrezselyem zölddel, vagy metélő hagymával díszíthető.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha valakinek bírja a gyomra szalonnával is felturbózható, gombával együtt kell a serpenyőbe tenni, az apróra kockázott szalonnát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek, Reggeli ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Francia pirítós
Francia pirítós

Nevével némileg ellentmondóan az amerikaiak legnagyobb kedvence. Hasonló a mi bundás kenyerünkhöz, de édes. Még finomabbá teheted, ha szerencsendióval és fahéjjal ízesíted a tojásm...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Kakaós csiga
Kakaós csiga

A tésztához először keverd össze a lisztet az élesztővel. Egy másik tálban a meglangyosított növényi tejet, a kókuszolajjal, a tojásokkal, az édesítővel és a csipet sóval kézi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZSEMLE GYORSAN *
ZSEMLE GYORSAN *

A hozzávalókat dagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük. . A kész tésztát 8 részre osztom formázom és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teszem . Tetejét lekenem egész tojással...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Pirított fokhagymás kenyér
Pirított fokhagymás kenyér

A fűszervajhoz a hozzávalókat krémesre keverjük. A kenyér vagy félbevágott bagettszeleteket bőkezűen megkenjük a fűszervajjal, alufóliába csomagoljuk és 6-8 percre betoljuk az elő...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk