- Egy műanyag tálca csiperke gomba (laskából, szegfűgombából is készíthető)
- Egy fej hagyma
- Fűszerek: só (ízlés szerint), bors (két őrlésnyi), pirospaprika (egy csapott kávéskanál)
- Étolaj
- Gomba és személy függvényében tojás, de minimum annyi tojás, ahány ember eszi
- Egy nagyobb serpenyő
- Díszítésre: petrezselyemzöld, vagy metélőhagyma apróra vágva.
A gombát le kell hámozni /tisztítani, kisebb darabokra aprítani (ha szép a tönkje az is ehető!), majd a hagymát is.
A hagymát a serpenyőben felforrósított olajon picit meg kell fonnyasztani (szakszóval dinsztelni), rátenni a gombát, sózni és borsozni. A gomba öt perc alatt összeesik, ekkor rámehet a pirospaprika is. A tojást közben egyesével fel kell ütni - megvizsgálni, hogy nem-e romlott, beteg - majd kevés sóval felverni simára. Ezt a gombára kell önteni, és néha átkeverni fakanállal, le ne kapódjon. Kóstolás után még sózható, borsozható, és petrezselyem zölddel, vagy metélő hagymával díszíthető.
Ha valakinek bírja a gyomra szalonnával is felturbózható, gombával együtt kell a serpenyőbe tenni, az apróra kockázott szalonnát.
A paradicsom Mint köztudott, a normális paradicsom az utóbbi évtizedekben ugyanúgy eltűnt Magyarországról, mint a normális lecsókolbász, pedig a vékony héjú, lédús, földben nőtt é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bagetteket vágott felükön megvajazzuk. Rápakoljuk a sonkát, majd a nyers gombát, így kicsit elősütjük a régimódi melegszendvics sütőnkben, de lehet sütőben is. Majd ha a gomba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt hidegen a tejhez adjuk, majd felrakjuk főni. Forrástól számított 15-20 perc alatt puhára, krémesre főzzük. Miután felforrt, gyakran meg kell kevergetni, nehogy leégjen!...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMiután a megmosott, megszárított paradicsomok csumáját eltávolítottuk, egyformán apró darabokra vágjuk. Tálba tesszük, hozzákeverjük a vékonyra csíkozott bazsalikomleveleket és só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű