20 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy 15 dkg zsír
30 dkg liszt
1 tojás
1 vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
tej az összegyúráshoz
1. A hozzávalókat összegyúrjuk.
2. Vékonyra nyújtjuk és sütjük.
Bélelj ki egy 25*25 cm-es tepsiformát sütőpapírral, és melegítsd elő a sütőt 180 fokosra. Egy vastag fenekű lábasban, közepes lángon olvaszd meg a vajat, majd kezdd el főzni. Keve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA hideg tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük a felengedett gesztenyepürével, a rummal (vagy vaníliakivonattal), és több részletben beleforgatjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előkészítünk egy sütőlapot vagy nagyobb tepsit, aminek az aljára sütőpapírt teszünk, és a tűzhely mellé helyezzük. 2. A cukrot egy (lehetőleg teflonos vagy hasonló bevonatú)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet kézzel összetörjük (kb. egy darabot négy felé). A cukrot, a keserű kakaót, a lisztet szárazon összekeverjük, majd feltesszük főni a tejjel és az olvasztott m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű