6 tojás sárgája
- 6 kanál cukor
- 6 tojás fehérje kemény habnak felverve
- 6 kanál liszt
- 1 dl étolaj
- 1 sütőpor
- 2 kanál kakaópor
Krém:
- 25 dkg túró
- 25 dkg Ráma margarin
- 1 vaníliás cukor
- 30 dkg porcukor
Tetejére:
- 7 dl Mirinda üdítő
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 kanál cukor
A tojássárgáját cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, a felvert tojásfehérjével együtt.
Amíg sül, kikeverjük a krémet, margarint a porcukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót.
Kihűlt tésztára kenjük.
2 cs pudingport megfőzzük a mirindával, ha teljesen kihűlt, a túrós krémre simítjuk.
Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Tészta: A tojásokat a porcukorral és a zsírral jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet a kakaót és a sütőport. Közepes tűzön megsütjük. Máz: A porcukrot a rummal elkeverjük. Ha...
Elkészítési idő:Elkészítés: A fahéjas tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a cukrot kavarjuk össze. A mézet és a vajat olvasszuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, adjuk...
Elkészítési idő:A kakaót, mézet, cukrot, tojást és vajat gőz felett összeolvasztjuk, melegítjük. Utána a szódabikarbónás liszthez forgatjuk egy hablapát segítségével, majd a végén kézzel a liszte...
Elkészítési idő: