6 tojás sárgája
- 6 kanál cukor
- 6 tojás fehérje kemény habnak felverve
- 6 kanál liszt
- 1 dl étolaj
- 1 sütőpor
- 2 kanál kakaópor
Krém:
- 25 dkg túró
- 25 dkg Ráma margarin
- 1 vaníliás cukor
- 30 dkg porcukor
Tetejére:
- 7 dl Mirinda üdítő
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 kanál cukor
A tojássárgáját cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, a felvert tojásfehérjével együtt.
Amíg sül, kikeverjük a krémet, margarint a porcukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót.
Kihűlt tésztára kenjük.
2 cs pudingport megfőzzük a mirindával, ha teljesen kihűlt, a túrós krémre simítjuk.
Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Cukrot, lisztet, keményítőt, kakaót és a rum aromát csomómentesen elkeverem a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett felfőzöm, míg sűrű pudingszerű krém lesz. Amikor kihűl, ad...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Egy másik tálba tegyük bele a többi hozzávalót és keverjük össze. Gyúrjunk masszát a két tál tartalmából, majd készít...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzá adagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsírozott , lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített forró sütőben sütjük 10 percig , majd tartaléklángon 30-40 percig sütjük tovább. Hidegen szeleteljük , tetejére ízlés szerint...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű