A tésztához:
45 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
1 tojássárgája
3 evőkanál hideg víz
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
baracklekvár
1/2 dl habtejszín
10 dkg csokoládé
A tészta tetejére:
1 tojásfehérje
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipóra osztjuk, és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután az első cipót 4 mm vastagra kinyújtjuk, cakkos szaggatóval kiszúrjuk, és 180°C-on megsütjük. Amikor kihűltek, lekvárral összeragasztjuk, majd porcukorral megszórjuk. A másik cipót 1/2 cm vastagra nyújtjuk, kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tepsire sorakoztatjuk, a tetejét tojásfehérjével lekenjük (mandulapelyhet is szórhatunk rá), és 180°C-on megsütjük.
A krémhez a csokoládét darabokra tördeljük, a tejszínnel összeforraljuk, majd kihűtjük. Dermedés után összeragasztjuk a krémmel. Marad egy kicsi a krémből, felolvasztjuk, és csurgatunk mindegyik korong tetejére. Finom omlós, akár már 1 óra múlva is fogyasztható.
tészta az anyagokat összegyúrjuk,szaggatjuk majd 160 fokon 35 perc alatt megsütjük cukor mázzal díszítjük cukormáz atojásfehérjét felverjük majd a cukorral nagyon kemény habót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ?ketté választjuk, a sárgáját 1 nagyobb tálba összekeverjük a 2 féle cukorral, a rizsdarával, a túróval, a tejföllel és a citrom részelt héjjal. A ?fehérjét kemény habbá felverjü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a citrom reszelt héjával. Hozzákeverjük a tojások sárgáját. A lisztet a süt...
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Nehézség: KözepesA lisztet összekevertem a sütőporral és a porcukorral. Összemorzsoltam a vajjal, beledolgoztam a tejet és a rumot is. (Ha nem akarna összeállni a tészta, tegyünk hozzá még egy kis...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes