- 5 dl tej
- 3 cs. vaníliás cukor
- 5 ek. búzadara
- 2 db tojás
- 5 dk túró
- baracklekvár
A tejbegrízt megfőzzük a tűzről levéve a vajat, citromhéjat, citromlevet, egy evőkanál baracklekvárt és a túrót hozzákeverjük, valamint a tojás sárgáját. A fehérjét kevés cukorral habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a grízhez. Kivajazott, grízzel megszórt tepsiben 180C fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük tortaformában. Baracklekvárral tálaljuk. Hidegen és melegen is finom..
A túró a citromlével összeugrik, ezért hozzáadáskor folyamatosan kevergessük.
1. A tepsit kibéleljük alufóliával, beleteszünk kb. 1 kg magozott meggyet. 2. Piskóta: 6 tojás fehérjét habosra keverünk 2 kanál vízzel, 8 kanál cukorral. Hozzáadjuk a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzokásos módon linzertésztát készítünk. Hüttés után diónyi gömböket formálunk. Cseppet meglapítva sütőpapiros tepsibe rakluk egymástól 6 cm távolságra. 180 fokon sütjük. Kihülé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát mosd meg, hámozd meg, reszeld le. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon be. Tedd addig félre, amíg elkészíted a tésztát. Egy tálban morzsold el a vajat a liszttel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. Beleütjük a tojások sárgáját, beleszórjuk a porcukrot, belekanalazzuk a tejfölt, a zsírt, majd beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű