- 5 dl tej
- 3 cs. vaníliás cukor
- 5 ek. búzadara
- 2 db tojás
- 5 dk túró
- baracklekvár
A tejbegrízt megfőzzük a tűzről levéve a vajat, citromhéjat, citromlevet, egy evőkanál baracklekvárt és a túrót hozzákeverjük, valamint a tojás sárgáját. A fehérjét kevés cukorral habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a grízhez. Kivajazott, grízzel megszórt tepsiben 180C fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük tortaformában. Baracklekvárral tálaljuk. Hidegen és melegen is finom..
A túró a citromlével összeugrik, ezért hozzáadáskor folyamatosan kevergessük.
A tésztához a lisztet a porcukorral összekeverjük, majd a hideg vajjal az egészet összemorzsoljuk. Hozzáadunk egy csipet sót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból könnyen nyújtható négy darab lapot sütünk a tepsi hátán, vagy lemezen. A krémhez a pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd hozzáadjuk a margarint. A meleg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesOsszekeverem a lisztet,sutoport,sot,vaniliat. Hozzadom a serteszsirt a vizet es az ecetet kb 5 percet gyurom. Kis gombocokat csinalok belole ,kinyujtom,16-ba vagom es minden reszr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMascarpone+ cukor + Tojássárgája --> kikeverni Tojásfehérjét habbá, majd hozzáadni az előbbi masszához.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű