4 csirkemellfilé,4 evőkanál olívaolaj,1 teáskanál szárított rozmaring,só,őrölt paprika,8 vékony szelet nyers sonka,1 gerezd fokhagyma,1 fej vöröshagyma,3 szárzeller,3 sárgarépa,2 kis cukkini,1 evőkanál paradicsompüré,kb. 1 1/2 dl száraz fehér bor,2 evőkanál olívaolaj,1 teáskanál reszelt citromhéj,1 evőkanál metélt petrezselyem.
A húst forró olajban ropogósra sütjük,ízesítjük sóval,rozmaringgal,paprikával.Minden húst két szelet sonkába göngyölünk.Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát.a fokhagymát,zöldségeket hozzá pirítjuk rövid ideig.Belekeverjük a bort,paradicsompürével,sóval,paprikával ízesítjük.A hússzeleteket rátesszük,fedő alatt 15 percig pároljuk a zöldséghez keverjük a citromhéjat és petrezselymet és a hús mellé tálaljuk.
A sütőt előmelegítjük 200C fokra. Először elkészítjük a csirke töltelékét: a zsemlét (vagy kenyeret) felkockázzuk, ráöntjük a langyos tejet, és öt percig állni hagyjuk, amíg a zsem...
Elkészítési idő:A fűszereket összekeverjük, majd kettőbe osztjuk és két tálba tesszük. 2,5 liter vizet felforralunk, hozzákavarjuk az egyik adag fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a cukrot. Ala...
Elkészítési idő:A csirkét daraboljuk, majd zsiradékon átpirítjuk (2-3 perc oldalanként) - tálra kiszedjük A húsból kisült zsírra rádobjuk a félkarikára vágott hagymát, fokhagymát - aranyszínűre d...
Elkészítési idő:A tojásokat megfőzzük, karikákra vágjuk. A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, és megkenjük ecetes tormával. A sajtot és a füstölt sonkát szeletekre vágjuk. Minde...
Elkészítési idő: