4 csirkemellfilé,4 evőkanál olívaolaj,1 teáskanál szárított rozmaring,só,őrölt paprika,8 vékony szelet nyers sonka,1 gerezd fokhagyma,1 fej vöröshagyma,3 szárzeller,3 sárgarépa,2 kis cukkini,1 evőkanál paradicsompüré,kb. 1 1/2 dl száraz fehér bor,2 evőkanál olívaolaj,1 teáskanál reszelt citromhéj,1 evőkanál metélt petrezselyem.
A húst forró olajban ropogósra sütjük,ízesítjük sóval,rozmaringgal,paprikával.Minden húst két szelet sonkába göngyölünk.Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát.a fokhagymát,zöldségeket hozzá pirítjuk rövid ideig.Belekeverjük a bort,paradicsompürével,sóval,paprikával ízesítjük.A hússzeleteket rátesszük,fedő alatt 15 percig pároljuk a zöldséghez keverjük a citromhéjat és petrezselymet és a hús mellé tálaljuk.
Összekevertem, kicsit hagytam az ízeket összeérni, majd pogácsákat formázva (mivel ez most hambi-husiként szolgált, ezért akkora korongok lettek, mint amekkorák a zsömik, de lehet...
Elkészítési idő: 40 percFelcsíkozzuk a csirkemellet, nagyobb szeletekre vágjuk a hagymát, majd az utóbbit megpirítjuk olajon. Hozzáadjuk a csirkemellet, amelyet fehéredésig sütünk. Amikor átsült, felöntj...
Elkészítési idő:1. A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágom, beszórom Kotányi Görög sültek (gyros fűszersó) fűszerrel, grill fűszerrel, illetve oregánóval, pici sóval, borssal. 2. Hagyom ál...
Elkészítési idő:A mártás A répákat és a hagymát megpucoljuk, és közepesre aprítjuk. Az egészet egyben feltesszük főni, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Só, kevés bors, 4-5 babérlevél, k...
Elkészítési idő: