4 csirkemellfilé,4 evőkanál olívaolaj,1 teáskanál szárított rozmaring,só,őrölt paprika,8 vékony szelet nyers sonka,1 gerezd fokhagyma,1 fej vöröshagyma,3 szárzeller,3 sárgarépa,2 kis cukkini,1 evőkanál paradicsompüré,kb. 1 1/2 dl száraz fehér bor,2 evőkanál olívaolaj,1 teáskanál reszelt citromhéj,1 evőkanál metélt petrezselyem.
A húst forró olajban ropogósra sütjük,ízesítjük sóval,rozmaringgal,paprikával.Minden húst két szelet sonkába göngyölünk.Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát.a fokhagymát,zöldségeket hozzá pirítjuk rövid ideig.Belekeverjük a bort,paradicsompürével,sóval,paprikával ízesítjük.A hússzeleteket rátesszük,fedő alatt 15 percig pároljuk a zöldséghez keverjük a citromhéjat és petrezselymet és a hús mellé tálaljuk.
Ez a joghurt marinád azért kell, mert segít megtartani a panírt, növeli a hús nedvességtartalmát, és jó ízszállító (egyébként meg tudományosan igazoltan a joghurt az egyetlen valób...
Elkészítési idő:A csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közb...
Elkészítési idő:A fűszerezett csirkemellt hőálló tálba tesszük (öntünk alá egy kis vizet), rászeleteljük a fokhagymát, rászórjuk a túrót, még fűszerezzük ízlés szerint (bors, só, oregánó....stb.)...
Elkészítési idő: