2 db öszibefőtt,7 tojás,25 dkg vaj/margarin/,35 dkg cukor,csipet só,1 cs vaníliás cukor,50 dkg liszt,1 cs sütőpor,1 citrom reszelt héja,1 dl tej,2 teásk citromlé.
A befőttet lecsepegtetjük,3 tojásfehérjét hűtőbe teszünk,A vajat 15 dkg cukorral ,a vaníliás cukorral,a sóval krémesre keverjük,a tojássárgákat,a többi tojást egyenként hozzáadjuk.Belevegyítjük a lisztet,sütőport,a citromhéját,a tejet,majd jól összedolgozzuk.Margarinnal kikent kb. 32X39 cm-es tepsibe simítjuk.A felezett őszibarackokat a domború felükkel felfelé rátesszük.Előmelegített sütőben,175 C-on 15 percig sütjükA félretett tojásfehérjéket kemény habbá verjük,a citrom levét és a cukrot folyamatosan beletesszük,addig keverjük míg sűrű,nyúlós lesz.A masszát a barackok közé öntjük,és kb. még 20 percig sütjük.
Kb. 16 db lesz...
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amíg melegszik, összedobjuk a tésztát. A tojásfehérjét külön is felverhetjük, de én jobb szeretem a tömörebb verziót, így egészben hagyom a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralom, beleszórom a búzadarát, és kevergetve sűrűre főzöm. Csipetnyi sóval ízesítem. Kihűtöm. A mascarponét a porcukorral nagyon habosra keverem, majd a kihűlt tejbeg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd félórára a hűtőbe rakjuk. Kivesszük, vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, majd a tepsibe rakjuk....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesElőször a tölteléket készítem el, mert a töltéskor teljesen hidegnek kell lennie. A tejet a cukorral felforralom, majd belekeverem a többi alapanyagot. Teljesen száraz, hideg, gyúr...
Elkészítési idő: 10 ó Nehézség: Könnyű