150dkg liszt Bl 55
2dl langyos tej
500gramm Ráma Margarin
350-330gramm tejföl 20%
4db egész tojás +2db egész tojás a kenéshez
25dkg reszelt sajt + 30dkg a tetejére
1 teáskanál cukor
6-8 teáskanál só
5dkg élesztő
Langyos cukros tejben felfuttatom az 5dkg élesztőt. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és beletesszük a sót, sajtot, tejfölt és a tojásokat majd a felfuttatott élesztőt is. Folpakkba béleljük és 1 éjszakára a hűtőbe teszem ,másnap reggel kinyújtom 1 ujjnyi vastagra kiszaggatom tepsire teszem megkenem tojással és sajtot teszek rá. 190 fokon légkeverésesen 15-20 percet sütöm sütőpapíros tepsiben.
krém. 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor 1 vanilia habosra keverjük. 4 dl tejben 5 kanál liszttel sürü krémet főzünk, amikor kihült összekeverjük a vajkrémmel. A felét rákenjük egy lap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a kakaóport, majd a lisztet, a szódabikarbónát és a tejet. 2. Vajazott vagy sütőmargarinozott, lisztezett tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz80 dkg krumplit sós vízben megfőzök, mikor készen van, krumplinyomóval átnyomom és hagyom kihűlni. Utána egy pici sót teszek bele és annyi lisztet, hogy ne legyen kemény a tészta,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 220 fokra. Előkészítünk egy hőálló piteformát vagy egy tepsit. Szilikonos sütőpapírral béleljük vagy nagyon alaposan kivajazzuk. Az almát megtisztítjuk, vék...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes