150dkg liszt Bl 55
2dl langyos tej
500gramm Ráma Margarin
350-330gramm tejföl 20%
4db egész tojás +2db egész tojás a kenéshez
25dkg reszelt sajt + 30dkg a tetejére
1 teáskanál cukor
6-8 teáskanál só
5dkg élesztő
Langyos cukros tejben felfuttatom az 5dkg élesztőt. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és beletesszük a sót, sajtot, tejfölt és a tojásokat majd a felfuttatott élesztőt is. Folpakkba béleljük és 1 éjszakára a hűtőbe teszem ,másnap reggel kinyújtom 1 ujjnyi vastagra kiszaggatom tepsire teszem megkenem tojással és sajtot teszek rá. 190 fokon légkeverésesen 15-20 percet sütöm sütőpapíros tepsiben.
A puha vajat a cukorral alaposan kikavarjuk. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, azokkal is simára keverjük. A liszttel elkeverjük a kakaóport, az őrölt fűszereket, a sütőport és ap...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat jól összegyúrjuk és egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. A pihentetett tésztát 2 lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot belehelyezzük a kikent, lisztezett tepsibe, me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a kakaóport is. Mikor már krémes állagú, belekeverjük a lisztet. A tojásfehérjébe egy csipetnyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű