menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás csomó


Írta:

Elk. idő: kb 1 óra
Adag: 40 csomó
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta
• 415 ml meleg víz (~115 °F, azaz 46,11°C)
• 55 g Oliva olaj
• 5 g Tengeri só
• 15 g cukor
• 17 g száraz élesztő
• kb 700 g liszt

Fokhagymás olaj
• 30 ml oliva olaj
• 30 g sózatlan vaj
• 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 60 ml apróra vágott friss petrezselyem

Elkészítés:


1. Keverd össze a vizet az oliva olajjal, sóval, cukorral, élesztővel egy zárható edényben. (Élesztőt elkeverni)
2. Add hozzá a lisztet, gyúrd össze, zárd le az edényt és tedd egy meleg helyre addig, amíg a tészta a kétszeresére nem dagad (általában 1-3 óra).
3. Kicsit rakd a hűtőbe a tésztát, hogy könnyebb legyen kezelni (akár több napig is eláll hűtőben), de kihagyhatod, ha nincsen rá időd. Majd készítsd el a „csomózó hadiszállást” (gyúródeszka, olaj, liszt, kés, konyharuha).
4. Olajozd be a kezed, hogy ne ragadjon hozzá a tészta. A tésztát válaszd ketté, hogy könnyebben tudj vele dolgozni.
5. Nyújtsd ki az első felét 5”×16” (12,7 cm× 40,64 cm) méretű ½” (1,27 cm) vastag téglalappá.
6. Melegítsd elő a sütőt 400 °F-re (204,44 °C).
7. Lisztezd be a tésztát és csinálj kukacokat a csíkokból, majd köss egy csomót belőle és rakd sütőpapírra 1 ½”-re (3,81 cm) egymástól.

„Eleinte nehéznek tűnhet a csomózás, de egy kis gyakorlás után belejössz. A liszt a barátod, ami segít, hogy ne ragadjon össze a tészta a csomózás során.”

8. Az egészet ismételd mega tészta másik felével is.
9. Ha megtelt a tepsi, takard le egy konyharuhával és rakd meleg helyre.
10. Ha a csomók kétszeresükre nőttek, tedd őket a sütőbe 12-15 percre, amíg aranybarnára sülnek.
11. Miután kivetted a sütőből, kend be őket a fokhagymás olajjal.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://whiteonricecouple.com/recipes/garlic-knots/
http://rasamalaysia.com/garlic-knots/2/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucó
Mini hot-dog
Mini hot-dog

A kiterített leveles tésztát vékonyan megkenem ketchuppal, mustárral, majd felvágom középen, illetve kis háromszögekre szaggatom. A háromszögek alapjára helyezem az apró virsli da...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Szalalkális sajtos rúd
Szalalkális sajtos rúd

A száraz alapanyagokat elkeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a két tojás sárgájával összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható, nyújthat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos párnácska
Sajtos párnácska

Kovász készítése: 2,5 dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük benne a cukrot, a belemorzsolt élesztőt, a tetejét meghintjük kevéske liszttel (jobban beindul tőle az élesztő), lefedjü...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk