Családireceptkönyv.hu

Gnocchi tejszínes-paradicsomos szósszal


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 60 dkg krumpli
- só, bors
- 1 tojás
- 20 dkg liszt

- 1 cukkini, ha szezonja van
- 40 dkg aprított paradicsom (konzerv is jó)
- 5 gerezd fokhagyma
- olaj
- 200 ml tejszín
- só, bors, oregánó, bazsalikom
-parmezán/trappista

Elkészítés:


Gnocchi: héjában, sós vízben megfőzzük a krumplikat, ha kész, megpucoljuk, alaposan áttörjük. Hozzáadunk egy tojást, a sót, borsot, és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy ne ragadjon. Hasonlóan, mintha nudlit csinálnánk, 1-2 cm vastag hosszú hengereket formázunk, amiket 1 cm-es darabokra vágunk, összegömbölygetjük őket, és egy villa hátával megnyomogatjuk őket.

Nagyon sós (5 liter vízhez 2-3 ek só) vízben addig főzzük őket, amíg fel nem jönnek a tetejére, meg még 1 percig.

Szósz: olajon megpároljuk a kis kockákra vágott cukkinit és fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket, és a legvégén a tejszínt.

Majd a gnocchikat belekeverjük a szószba, és sajtot szórunk rá.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó lisztes felületen kell formázni a gnocchikat, és nem szabad egymásra rakosgatni, mert akkor lehet kezdeni az egészet előröl...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pizza
Pizza

Vizet melegittem .bele morzsolom az élesztőt meg 1kk cukrot. Hagyom felfutni. Többi hozzávalot egy tálba rakom. Felfutott élesztőt hozzá öntöm. 1 órát kelesztem.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klaudia
Bolognai rakott tészta
Bolognai rakott tészta

A tésztát sós vízben kifőzzük. A hagymát apró szeletekre vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A hagymához hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a rafinériát, 3 dl hideg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
pizza
pizza

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Slambuc
Slambuc

1. A kockára vágott, félig kiolvasztott szalonna zsírjában gyakori keverés közben megpirítjuk a tésztát, majd beletesszük a finomra vágott hagymát, s két-három keverés után megszór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk