Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vaddisznópörkölt vaslábasban


Írta:

Elk. idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1-1,5 kg vaddisznó comb
15-20 szem borókabogyó
2-3 szál rozmaring
Petrezselyem
3-4 babérlevél
Kömény, kakukkfű
Citromfű, snidling
2 fej vöröshagyma
2 fej lila hagyma
5-6 g fokhagyma
5-6 fej gomba (utolsó 20 perc!)
1-1 paradicsom és paprika (hámozva, aprítva)
Bors, só
Fél liter vörösbor

Elkészítés:


Hagymát dinsztel, rá a paprika, paradicsom, tovább forral, rá a fokhagyma, babér.
Lassú tűzön kicsit összefőz.
Rá 3-4 tk paprika, 2 dl vízzel egyet rottyant.
Bele a hús, vízzel felönt, sóz, fűszerez
1 órát lassú tűzön fedve főz.
Bele a bor és a gomba, fedve főz 30 percet
Fedőt le, ha kell, nagy lángon besűrít

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet használni vadpác fűszerkeveréket

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gabriella
Karácsonyi vadhús
Karácsonyi vadhús

A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral és kevés forró olajban hirtelen kisütjük. A visszamaradt olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nyúl aszalt szilvával
Nyúl aszalt szilvával

1 • Felvágjuk a nyulat, a májat meglocsoljuk ecettel. Előző nap megtisztítjuk a hagymát, répát. A nyulat a zöldségekkel, néhány szem borssal, az ecet maradékával és 2 ek olajjal e...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos nyúl
Paradicsomos nyúl

A nyulat (ha fagyasztott, hagyjuk kiengedni) megmossuk, 8 darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát, a hagymákat meghámozzuk (ha nagyobbak, ketté/négybe vágjuk). Felforró...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fácán aszalt szilvával
Fácán aszalt szilvával

Az aszalt szilvát langyos vízbe beáztatjuk. Az olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk. A fácánt kívül-belül – a bőre alatt is – bekenjük a fűszere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk