Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Őzpörkölt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg őzhús
2 nagy fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
3 dl vörösbor
3 dkg fűszerpaprika
2-3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
csípős paprika

bors
ízlés szerint Piros Arany

Elkészítés:


A megmosott húst kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprika felét és a húst. Jól összekeverjük, fedővel lefedjük és lassan pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot. Ha kell, kevés bort öntünk hozzá. 1 óra múlva hozzáadjuk a maradék fűszerpaprikát. Piros Arannyal, sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a maradék vörösbort és készre pároljuk.

Krumplit lehet főzni a körethez.

Őzpörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vaddisznó vadasan, bajor zsemlegombóccal
Vaddisznó vadasan, bajor zsemlegombóccal

Csontos vaddisznó husit kockára vágtam, 2 nagy fej hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 4db sárgarépa, 1 petrezselyem, 0,5 zeller, só, bors, tejföl, mustár, pici cukor, 4-5 db babérlevél...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Paradicsomos nyúlragu
Paradicsomos nyúlragu

A húst nagyobb szeletekre vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe. Kevés olajat felmelegítünk és a húsok mindkét oldalát 2 percig pirítjuk benne, majd egy tepsibe tesszük. A hagymát ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Áfonyás szarvasragu
Áfonyás szarvasragu

A vöröshagymát pároljuk üvegesre a zsíron. Futtassuk meg benne a fokhagymát és a pirospaprikát, majd keverjük hozzá, és folyadék hozzáadása nélkül pirítsuk meg a a húst. Amikor m...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: keria
Vadas őzpörkölt
Vadas őzpörkölt

A vöröshagymát vágjuk apróra és zsírban dinszteljük meg. Amikor szép üveges, akkor adjuk hozzá a pirospaprikát, majd a kockára vágott őzhúst. Lassú tűzön pirítsuk, várjuk meg, amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk