10 alma héjastól vékony szeletekre vágva
25 dkg datolya
1 bögre füge
25 dkg dió
25 dkg mazsola
fahéj, szerecsendió
1 citrom leve
8 almát vágj fel nagyon vékony szelletekre, egy gyalu segítségével. Facsard rá a szeletekre a citrom levét, így szép világos színűek maradnak.
Egy nagy késes aprítógépben keverd össze a datolyafelét a fügét, a diót és a mazsolát.
A sűrű masszát nyomkodd egy tortaforma aljára, mint egy tésztát.
Egy turmixgépbe tedd bele a másik két almát meghámozva felkockázva, a maradék fügét, és a fűszereket. Készíts belőle sűrű krémet.
Kezd el rétegezni az almát és mindig önts rá a krémből.
A végén szórd meg fahéjjal.
A datolya miatt több lesz benne a kalória...
1. mindent összekeverünk. 2. Enyhén kiolajazott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű.Összegyúrni keményre ,nyújtani és formára szaggatni :) akár egy hétig is puha.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA mandulát a cukorral finomra őröljük egy aprítóban. A fehérjéket lágy habbá verjük a sóval, majd beleforgatjuk a mandulás cukrot és az aromát. Nedves kézzel két és fél cm átmér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 dl langyos tejhez hozzáadunk 1 ekl cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. 2. A liszthez hozzáadjuk a maradék cukrot, majd a sót, a tojást, a vajat, a vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes