10 alma héjastól vékony szeletekre vágva
25 dkg datolya
1 bögre füge
25 dkg dió
25 dkg mazsola
fahéj, szerecsendió
1 citrom leve
8 almát vágj fel nagyon vékony szelletekre, egy gyalu segítségével. Facsard rá a szeletekre a citrom levét, így szép világos színűek maradnak.
Egy nagy késes aprítógépben keverd össze a datolyafelét a fügét, a diót és a mazsolát.
A sűrű masszát nyomkodd egy tortaforma aljára, mint egy tésztát.
Egy turmixgépbe tedd bele a másik két almát meghámozva felkockázva, a maradék fügét, és a fűszereket. Készíts belőle sűrű krémet.
Kezd el rétegezni az almát és mindig önts rá a krémből.
A végén szórd meg fahéjjal.
A datolya miatt több lesz benne a kalória...
Kézi mixerrel összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd kézzel, két-három mozdulattal egybegyúrjuk. 2 órára hűtőbe tesszük. A tésztát egy 20 cm-es vagy több kisebb piteformába kin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk, tepsi hátán /nagy tepsi/ 4 lapot sütünk. Gyorsan sül még puha legyen amikor kivesszük a sütőből, mert ha túlsütjük eltörnek a lapok. Krém: 9 dl tej 3 csg csokolá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük egybe őket és gyúrjuk össze. 5 percre tegyük félre pihenni. Ha letelt a pihentetési idő, bambuszros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kezdjük el verni. Majd adjuk hozzá az eritritet, és verjük kemény habbá. Forgassuk hozzá a kókuszreszeléket, és a rizslisztet. Öntsük sütőpapírral bélelt tortafo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű