10 alma héjastól vékony szeletekre vágva
25 dkg datolya
1 bögre füge
25 dkg dió
25 dkg mazsola
fahéj, szerecsendió
1 citrom leve
8 almát vágj fel nagyon vékony szelletekre, egy gyalu segítségével. Facsard rá a szeletekre a citrom levét, így szép világos színűek maradnak.
Egy nagy késes aprítógépben keverd össze a datolyafelét a fügét, a diót és a mazsolát.
A sűrű masszát nyomkodd egy tortaforma aljára, mint egy tésztát.
Egy turmixgépbe tedd bele a másik két almát meghámozva felkockázva, a maradék fügét, és a fűszereket. Készíts belőle sűrű krémet.
Kezd el rétegezni az almát és mindig önts rá a krémből.
A végén szórd meg fahéjjal.
A datolya miatt több lesz benne a kalória...
A befőttet lecsepegtetjük,3 tojásfehérjét hűtőbe teszünk,A vajat 15 dkg cukorral ,a vaníliás cukorral,a sóval krémesre keverjük,a tojássárgákat,a többi tojást egyenként hozzáad...
Elkészítési idő:Odakészítjük a keverőtálba a zselatint a vízzel. 8g étkezési zselatin + 3 evőkanál víz egy nagyobb keverőtálba Egy kisebb fazékban felteszünk főni a 15 dkg kristálycukrot az...
Elkészítési idő:Krémek alapvajkrémbőlCsokoládékrém: 450 g alapvajkrémhez hozzákeverünk 2 evőkanál kakaót és negyed csomag vaníliás cukrot. Diókrém: 300 g vajkrémhez hozzákeverünk 50 g finomra d...
Elkészítési idő: