-25 dkg liszt
-20 dkg kristálycukor
-15 dkg puha margarin
-2 db tojás
-1dl tej
-1 dl tejföl
-1 cs. sütőpor
A tetejére:
-kb. 50 dkg félbevágott cseresznye( de egyéb gyümölcsökkel is készíthető például meggy, alma, körte, barack )
Elkészítés : gépi habverővel jól keverjük ki a tojást, a cukrot, és a lágy margarint. Adjuk hozzá a tejfölt, majd felváltva a tejet, és a sütőporos lisztet is. A masszát öntsük sütőpapíros tepsibe. A massza tetejére rakjuk az előkészített cseresznyét, és nagyon kicsit nyomkodjuk bele.
Előmelegített tepsiben, közepes hőfokon 25 – 30 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát! 20*30 cm-es tepsiben készült.
A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a rumot. Jól kihabosítjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kis kockákra vágjuk és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadunk minden egyebet és türelmesen gyúrjuk, míg a kezünk melegétől meg nem olvad a vaj és szépen összeáll a tésztánk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, a cukrot és a vajat egy tálba tesszük, jól kikeverjük. A sütőport a liszthez adjuk és hozzákeverjük, majd lassanként beleöntjük a tejet is. Csomómentesre keverjük a té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat. Ezután elkezdjük összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, hozzáke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű