50 dkg kelkáposzta
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 krumpli
2 szál sárgarépa
2 pár virsli, felkarikázva
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
só, bors, majoránna
őrölt kömény
2 dl tejföl
Kevés olajon pirítsd le a finomra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát.
Vágd nagyobb darabokra a répát, majd az alapot engedd fel vízzel. Ízesítsd sóval, borssal, pici köménnyel és ½ teáskanálnyi majoránnával.
Néhány perc forrás után mehet a lébe a laskára vágott káposzta és a felkockázott krumpli is.
Ha a zöldség megpuhult, tejfölös habarással sűrítsd és ekkor tedd bele az előre megpirított virsli karikákat is.
A zöldségeket megtisztítjuk. A csontokat leforrázzuk, leöblítjük. A csontokat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgasípokat megmossuk, lecsöpögtetjük. A fejeket (a spárga csúcsos végeit) 3 cm hosszúságban levágjuk, és félretesszük. A többit a talpától kezdve megtisztítjuk, és apróra vágj...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűMossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt reszeljük bele egy fazékba. Ízesítsük cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a kettévágott van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a zellert, a répákat és a vöröshagymát, majd vágd kis darabokra. Forrósíts kevés olajat, és kevergetve pirítsd meg rajta a zöldségeket. Öntsd fel egy-másfél liter v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű