3 közepes zellergumó
8 dkg vaj
1-1,5 liter böjti gyökérleves átszűrt leve vagy zöldségalaplé
só
tálaláshoz:
pirított kenyérszeletek
A megtisztított zellert felkockázzuk, és a felolvasztott vajon addig sütjük, amíg kissé pirulni nem kezd. Felöntjük a böjti gyökérleves átszűrt levével, sózzuk szükség szerint, és közepes lángon addig főzzük, amíg a zeller meg nem puhul. A kész levest simára turmixoljuk. A forrón tányérba merjük és pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a felhevített olajhoz és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a előzőleg megmosott, és alaposan lecs...
Elkészítési idő:A hagymát kockákra vágjuk majd kevés olajon megdinszteljük,hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és kicsit pirítjuk míg a kolbász zsírt enged.Ezután kerül bele a krumpli és felön...
Elkészítési idő:A zöldségeket pucold meg, mosd meg és aprítsd fel. A csirkemellet vágd kisebb kockákra. Rakd egy edénybe a húst, a répát, a zellert, az apróra vágott vöröshagymát és a vékonyan fel...
Elkészítési idő: 60perc