Zöldségleves
(Kerti leves)
Hozzávalók
2-3 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
½ kg zöldborsó
¼ kg zöldbab
1 fej karalábé
1 db cukkini
1-2 cső főtt kukorica
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem zöld
só
bors
tejföl
3-4 db csirke szárny (elhagyható)
A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon megdinszteljük. Amikor már üveges hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, a zöldborsót, a felaprított karalábét, zöldbabot és együtt pároljuk a zöldségeket. Amikor már megpárolódtak, csak akkor adjuk hozzá a kockára vágott cukkinit, mert az a zöldség könnyen puhul. Ezután öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha van otthon csirkeszárnyunk, akkor tegyük a levesünkbe, majd ízesítsük, sóval borssal. Körülbelül fél óra főzés elegendő, mert ennyi idő alatt meg is puhulnak a friss zöldségek. Ekkor az előre megfőzött kukoricacsőről vágjuk le a kukoricát és azt is adjuk hozzá. A legvégén tejföllel habarjuk be a levest.
A húslevesben puhára főzöm a szeletekre vágott zöldségféléket. A tojássárgáját elkeverem a liszttel és az olvasztott margarinnal, majd besűrítem vele a levest. További 10 percig fő...
Elkészítési idő:hagyma dinsztel sütőtök, húslé,krumpli főzni.Turmix.2 tk narancshéj, 1 tk curry por,tabascó szósz,só,bors. 2 ek piritott tökmag a tetejére
Elkészítési idő:Kevés olajon elkészítjük a rántást, majd felöntjük paradicsomlével, ha szükséges vízzel hígítjuk. Mehet hozzá a só, cukor. 15-20 perc alatt készre főzzük.
Elkészítési idő: 30 perc