Zöldségleves
(Kerti leves)
Hozzávalók
2-3 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
½ kg zöldborsó
¼ kg zöldbab
1 fej karalábé
1 db cukkini
1-2 cső főtt kukorica
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem zöld
só
bors
tejföl
3-4 db csirke szárny (elhagyható)
A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon megdinszteljük. Amikor már üveges hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, a zöldborsót, a felaprított karalábét, zöldbabot és együtt pároljuk a zöldségeket. Amikor már megpárolódtak, csak akkor adjuk hozzá a kockára vágott cukkinit, mert az a zöldség könnyen puhul. Ezután öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha van otthon csirkeszárnyunk, akkor tegyük a levesünkbe, majd ízesítsük, sóval borssal. Körülbelül fél óra főzés elegendő, mert ennyi idő alatt meg is puhulnak a friss zöldségek. Ekkor az előre megfőzött kukoricacsőről vágjuk le a kukoricát és azt is adjuk hozzá. A legvégén tejföllel habarjuk be a levest.
Minden hozzávalót egy fazékba teszünk (kivéve a spenótot és az olívaolajat) Lefedjük és lassú tűzön kb. 2 óráig főzzük, amíg minden zöldség teljesen meg nem puhul. Negyed óránként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszeljük le a sajtot, majd keverjük össze a puha vajjal, a liszttel és a felvert tojással, sózzuk. Miután jól összekevertük és összeállt a massza tegyük hűtőbe 30 percre. Tisztíts...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűZzzzuuuuu
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát. Közben a húst megmossuk, és nagyobb kockára vágjuk. Rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket megpuco...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: Közepes