1 3/4 bögre kókuszreszelék
3 evőkanál kókuszzsír
3 evőkanál méz
2 evőkanál kókusztej
1 zacskó vaníliás cukor
1/8 evőkanál só
egy tábla étcsokoládé 70%
Egy bögre kókuszreszeléket és a kókuszzsírttedd egy aprítógépbe és a legmagasabb fokozaton keverd addig a kókuszt, amíg vajas állagú nem lesz. Tedd hozzá a kókusztejet, a mézet, a vaníliás cukrot és a sót, majd keverd ismét jól össze. Öntsd hozzá a maradék kókuszreszeléket és ismét a legmagasabb fokozaton dolgozd jól össze a masszát.
Formázz a krémből kis labdákat és hempergesd meg őket kókuszreszelékben.
Minimum egy órára tedd hűtőbe, de jó ha tudod, hogy akár egy hétig is eláll.
Szobahőmérsékleten tálald!
Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni ezt az édességet, akár olvasztott csokiba is márthatod. Ehhez minimum egy éjszakát pihentetned kell a golyócskákat a hűtőszekrényben. Olvaszd fel vízgőz felet a csokoládét, majd mártsd bele a kókuszgolyókat.Tetejét szórd meg egy kevés kókuszreszelékkel, majd minimum 5-10 percre tedd vissza őket a hűtőbe.
Az első lépés, hogy készítünk 3 piskótalapot, ami úgy néz ki, hogy 2 db 3 tojásos, és 1 db 4 tojásos piskótalap. A 3 tojásoshoz kell: 3 db tojás, 60 g cukor, 60 g liszt ½ csoma...
Elkészítési idő:1. A megtisztított/megmosott epret (gyümölcsöt) villával széttörjük (vagy géppel is lehet, csak maradjanak benne kisebb darabok is). Majd összekeverjük az ízlés szerinti kristálycu...
Elkészítési idő: 30 perc+ hűtés