0,5 kg liszt
2 tojás
4 ek méz
1 dl tej
10 dkg vaj
2,5 kg alma
30dkg cukor
2 cs vanília puding
15 dkg porcukor
1 tk szódabikarbóna
4 ek tejföl
1 tk fahéj
1 cs babapiskóta
A lisztet összedolgozzuk a vajjal és a porcukorral, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a szódabikarbónát, a mézet és a tejfölt.
2 lapot sütünk belőle.
Krém:
A reszelt almát lepároljuk a fahéjjal és a cukorral.
1 dl tejben elkeverjük a 2 csomag pudingot és összefőzzük az almával.
A kihűlt első lapra rákenjük a krém felét.
1 sor babapiskótát teszünk rá, majd erre rakjuk a krém másik felét.
A második lapot erre fektetjük.
20 dkg cukrot világos barnára pörkölünk, 2 dl vízzel felengedjük, olvadásig forraljuk. 4 tojássárgát 15 dkg cukorral kikeverünk, a 4 tojásfehérjét habbá verjük,30 dkg lisztbe bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFür den Sabayon Weißwein, Orangenlikör, etwas Pfeffer, 30 g Zucker und Eigelb in einen Schlagkessel geben. Mit den Quirlen des Handrührers im heißen Wasserbad (darf nicht kochen!)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmíg a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, addig a lisztben elmorzsoljuk a margarint. Ha felfutott, hozzáadhatjuk a margarinos lisztünkhöz. Ezután beledolgozzuk a tojássárgák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű