• 25 dkg kristálycukor
• 25 dkg rizsliszt
• 4 db M-es méretű tojás
• 150 ml olaj
• 200 ml víz
• 10g psyllium rost (útifűmaghéj),
• 1 csomag sütőpor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 2 evőkanál gluténmentes kakaópor
Az egyenként szétválasztott előzetesen alaposan megmosott tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót a gluténmentes kakaó kivételével összekeverjük úgy, hogy utoljára a lisztet adjuk hozzá. Legvégül apránként adagolva, óvatosan a tojáshabot adagoljuk a masszához.
Tetszés szerinti formát, (lehet tepsi, kuglófforma) sütőpapírral kibélelünk. A massza felét beleöntjük, majd a maradékba belekeverjük a kakaóport. Ezt a kakaós masszát szépen ráöntjük a “fehér” masszára”, szép márványozott legyen! Közepes lángon készre sütjük.
A kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá az olvasztott, meleg vajat. Keverjük alaposan össze, majd öntsük, és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután teg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tejszínbe morzsoljuk a sáfrányt, és 15–20 percig állni hagyjuk. A langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elvegyítjük a sóval, a maradék porcukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, mellyel szintén jól elkeverjük. Majd a lisztet is hozzáadva, tésztává gyúrjuk. Ha nagyon ragacsos, zsíros a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. H...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű