• 25 dkg kristálycukor
• 25 dkg rizsliszt
• 4 db M-es méretű tojás
• 150 ml olaj
• 200 ml víz
• 10g psyllium rost (útifűmaghéj),
• 1 csomag sütőpor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 2 evőkanál gluténmentes kakaópor
Az egyenként szétválasztott előzetesen alaposan megmosott tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót a gluténmentes kakaó kivételével összekeverjük úgy, hogy utoljára a lisztet adjuk hozzá. Legvégül apránként adagolva, óvatosan a tojáshabot adagoljuk a masszához.
Tetszés szerinti formát, (lehet tepsi, kuglófforma) sütőpapírral kibélelünk. A massza felét beleöntjük, majd a maradékba belekeverjük a kakaóport. Ezt a kakaós masszát szépen ráöntjük a “fehér” masszára”, szép márványozott legyen! Közepes lángon készre sütjük.
A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a lisztet és az ízesítőanyagokat is hozzákeverjük. Sima csöves nyomóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaóvajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és a mézet, jól összekeverjük. Dúsíthatjuk magokkal, gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel is.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt, a tojássárgákat, 30 dkg porcukrot, a szódaport, 2 dl tejet és 3 ek lisztet jól kikeverünk, majd hozzáadjuk a lisztet. Kis gombócokat formázunk és megsütjük. Megfelezzük, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű