• 25 dkg kristálycukor
• 25 dkg rizsliszt
• 4 db M-es méretű tojás
• 150 ml olaj
• 200 ml víz
• 10g psyllium rost (útifűmaghéj),
• 1 csomag sütőpor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 2 evőkanál gluténmentes kakaópor
Az egyenként szétválasztott előzetesen alaposan megmosott tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót a gluténmentes kakaó kivételével összekeverjük úgy, hogy utoljára a lisztet adjuk hozzá. Legvégül apránként adagolva, óvatosan a tojáshabot adagoljuk a masszához.
Tetszés szerinti formát, (lehet tepsi, kuglófforma) sütőpapírral kibélelünk. A massza felét beleöntjük, majd a maradékba belekeverjük a kakaóport. Ezt a kakaós masszát szépen ráöntjük a “fehér” masszára”, szép márványozott legyen! Közepes lángon készre sütjük.
A tejszínt egy vastag aljú, kivizezett lábosban feltesszük forrni. Közben egy habverővel a tojássárgákat a cukorral, a sóval és a vanília kikapart magjával elkeverjük. A vaní...
Elkészítési idő:A leveles tésztát vágjuk fel 12 db egyforma csíkra. A sütőformát vékonyan kenjük le zsírral, majd tekerjük fel a tésztát. (én azért zsírozom le vékonyan, mert így könnyen lecsúszik...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítem 180 °C-ra. A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket pici sóval felverem. A sárgákhoz hozzáadom a cukrot és fehéredésig keverem, ezután apránként beledolgozom az...
Elkészítési idő: