50 dkg liszt,
24 dkg. vaj,
16 dkg porcukor,
2 db tojássárgája,
2 cs. vaníliás cukor,
1 csipetnyi só,
1 db. citrom leve és reszelt héja,
dzsem,v. lekvár.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát, cukrot, citromlevet és a reszelt héját, a vanilin cukrot, és a sót. Ha a tészta kemény, adjunk hozzá még egy tojássárgát-lisztfüggő. Kicsit pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk. Ezután a kiszúrókkal kiszúrjuk őket, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük /egy teli, egy lyukas/ és kb. 7 perc alatt világosra sütjük. Langyosan a lekvárral, dzsemmel összeragasztjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
A zabpehelylisztet, a búzasikért, a sütőport és az édesítőszert egy tálban összekeverjük, majd összemorzsoljuk a 10 dkg kókuszzsírral. Ez után kiöntjük egy szilikon lapra vagy gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a kapcsos tortaformát (28 cm-es) kivajazzuk. A kekszet egy fagyasztótasakba tesszük és húsklopfolóval vagy sodrófával szétmorzsoljuk. A margarin...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: NehézA kekszet a zacskóba apró darabokra töröm. Az így felaprított kekszet összedolgozom egy evőkanál nutellával és a szobahőmérsékletű vajjal. Egy krémlapát segítségével a mascarpone...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojásokat szétválasztom sárgáját elkeverem cukorral+vaníliás cukorral (esetleg aroma), majd rakok bele kis lisztet, ettől lesz sűrű! A tejet felforralom ezt követően megy bele a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz