Hozzávalók (egy 20 cm átmérőjű kerek jénai tálhoz):
15 dkg mandula
2-3 ek kakaópor
4-5 nagyobb banán
250 g krémes túró
250 g kókuszzsír
Elkészítése:
1. A mandulát aprítógépben őröltem meg, majd a kakaóporral együtt, lágyabb, puha masszává gyúrtam össze.
2. Egy kerek jénai tálat folpakkal béleltem ki, és egy kevés olvasztott kókuszzsírral kentem be.
A kakaós massza 2/3-át kisebb darabokban haladva körbe a jénai falára tapasztottam.
3. A maradék masszát kis morzsákká gyurkáltam, morzsoltam, a gyerekek imádnak ebbe bekapcsolódni, ahogyan az előző bélelésbe is.
4. Egy nagyobb banánt félretettem, a többit botmixerrel pürésítettem össze a krémes túróval.
Végül hozzáadtam a puha, szoba-hőmérsékletű kókuszzsírt, és jó habosra kavartam, hogy alaposan elvegyüljön benne ez is.
Ízlés szerint ekkor édesíteni lehet még egy kevés vaníliával.
5. A kakaós alappal kibélelt jénaiba belefektettem a felezett banánokat.
Majd ráöntöttem a túrós-kókuszzsíros krémet, a tetejére pedig rámorzsoltam a kakaós, mazsolás maradékot.
A tortánknak már csak le kell hűlnie.
Ehhez 15-20 percre fagyasztóba tettem, majd másfél órára csak simán a hűtőbe.
Erre azért van szükség, hogy a kókuszzsír szeletelhetővé fogja össze a túrókrémes tölteléket. Nem fog kőkeményen állni, inkább lágyan krémes, de szeletelhető lesz.
Végül óvatosan kifordítottam a jénaiból, és lehúztam róla a folpakkot.
Szeletelés előtt 15 perccel érdemes kivenni a hűtőből, hogy a tölteléket megtartó kókuszzsír meglágyuljon egy kicsit.
A túróra tekintettel érdemes hűtőben tartani és legfeljebb 6 nap alatt elfogyasztani a maradékot.forrás:idotetrisz.blog.hu
1. A rámát a cukorral, utána a tojással összekeverjük. 2. Külön tálban a lisztet a sütőporral összekeverjük. 3. A végén a kettőt összekeverni. 4. Beleönteni a tepsibe, é...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHa kisült, éppen olyan mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munkánk.) A pihentetés után kinyújtjuk és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 °C hőmérsékletűre. Keverjük össze a tészta hozzávalóit egy tálban csomómentesre. Olvasszuk fel a vajat és a cukrot egy kis (20cm) tapadásmentes serpe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű