Családireceptkönyv.hu

VAKONDTÚRÁS TORTA - SÜTÉS ÉS CUKOR NÉLKÜL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (egy 20 cm átmérőjű kerek jénai tálhoz):

15 dkg mandula
2-3 ek kakaópor
4-5 nagyobb banán
250 g krémes túró
250 g kókuszzsír

Elkészítés:




Elkészítése:

1. A mandulát aprítógépben őröltem meg, majd a kakaóporral együtt, lágyabb, puha masszává gyúrtam össze.

2. Egy kerek jénai tálat folpakkal béleltem ki, és egy kevés olvasztott kókuszzsírral kentem be.
A kakaós massza 2/3-át kisebb darabokban haladva körbe a jénai falára tapasztottam.

3. A maradék masszát kis morzsákká gyurkáltam, morzsoltam, a gyerekek imádnak ebbe bekapcsolódni, ahogyan az előző bélelésbe is.

4. Egy nagyobb banánt félretettem, a többit botmixerrel pürésítettem össze a krémes túróval.
Végül hozzáadtam a puha, szoba-hőmérsékletű kókuszzsírt, és jó habosra kavartam, hogy alaposan elvegyüljön benne ez is.
Ízlés szerint ekkor édesíteni lehet még egy kevés vaníliával.

5. A kakaós alappal kibélelt jénaiba belefektettem a felezett banánokat.
Majd ráöntöttem a túrós-kókuszzsíros krémet, a tetejére pedig rámorzsoltam a kakaós, mazsolás maradékot.
A tortánknak már csak le kell hűlnie.

Ehhez 15-20 percre fagyasztóba tettem, majd másfél órára csak simán a hűtőbe.
Erre azért van szükség, hogy a kókuszzsír szeletelhetővé fogja össze a túrókrémes tölteléket. Nem fog kőkeményen állni, inkább lágyan krémes, de szeletelhető lesz.
Végül óvatosan kifordítottam a jénaiból, és lehúztam róla a folpakkot.
Szeletelés előtt 15 perccel érdemes kivenni a hűtőből, hogy a tölteléket megtartó kókuszzsír meglágyuljon egy kicsit.
A túróra tekintettel érdemes hűtőben tartani és legfeljebb 6 nap alatt elfogyasztani a maradékot.forrás:idotetrisz.blog.hu

VAKONDTÚRÁS TORTA - SÜTÉS ÉS CUKOR NÉLKÜL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tereza szelet
Tereza szelet

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Krémes - Stollwerk
Krémes - Stollwerk

1. A tészta alapanyagát összekeverjük, összegyúrjuk. 2. Pihentetjük kb. 1/2 órát, majd lapokra ( 4 lap ) nyújtjuk és kivajazott sütőlemezen kisütjük. 3. A krémet elkészítjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Díszítóhab
Díszítóhab

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Kókuszos linzer
Kókuszos linzer

A lisztet, a kókuszt, a cukrot, a sütőport, a sót tálba teszem és összekeverem, majd hozzáadom a puha vajat, a tojássárgáját, a tejet, összedolgozom és folpackba csomagolva 10-15 p...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk