500 g félzsíros tehéntúró
2 dl tejföl
4 db tojás
4 ek búzadara
2 ek zabpehely
folyékony édesítőszer
reszelt citromhéj
10 ek zsemlemorzsa
2 tk zsiradék
A túrót a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk az édesítőszert, a citromhéjat, majd a búzadarát és a zabhelyet. Ezután a habbá vert tojásfehérjét hozzákeverjük.
Kb. 1 óráig hideg helyen állni hagyjuk.
Egyenlő nagyságú gombócokat formálunk, amelyeket forró vízben, lassú tűzön 15-20 percig főzünk. A kész gombócokat a zsiradékon megpirított zsemlemorzsába beleforgatjuk.
Tálaláskor édesítővel elkevert tejföllel öntsük le. Tetejére szórhatunk egy kis édesítőport, sőt még néhány szeletelt mandulát is.
A grízt, a cukrot és a vaníliát tegyük egy tálba és adjuk hozzá a vizet, keverjük össze és tegyük legalább 1 órára a hűtőbe. Mikor kiveszed a hűtőből, keverd hozzá a kakaót és az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA beáztatott datolyát a banánnal pépesre turmixolni. Bele a kakaót, majd a kókuszlisztet. Aromát. A masszát egy kisebb tepsibe újnyi vastagságúra, tetejére a csokimázat (víz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű