500 g félzsíros tehéntúró
2 dl tejföl
4 db tojás
4 ek búzadara
2 ek zabpehely
folyékony édesítőszer
reszelt citromhéj
10 ek zsemlemorzsa
2 tk zsiradék
A túrót a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk az édesítőszert, a citromhéjat, majd a búzadarát és a zabhelyet. Ezután a habbá vert tojásfehérjét hozzákeverjük.
Kb. 1 óráig hideg helyen állni hagyjuk.
Egyenlő nagyságú gombócokat formálunk, amelyeket forró vízben, lassú tűzön 15-20 percig főzünk. A kész gombócokat a zsiradékon megpirított zsemlemorzsába beleforgatjuk.
Tálaláskor édesítővel elkevert tejföllel öntsük le. Tetejére szórhatunk egy kis édesítőport, sőt még néhány szeletelt mandulát is.
A meggyet megmosom, kimagozom, egy kávéskanál cukorral megszórom, félreteszem. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat. B...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit fél centis darabkákra vágjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük. A hozzávalókat összekeverjük, és teáskanálnyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A halmo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A kávét, tejet, rumot összekeverjük, a babapiskótákat belemártogatjuk és a forma aljába szorosan egymás mellé lerakjuk. A palacsinták...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű