• 5 dl víz
• só
• 8 evőkanál zabpehely (80-100 g)
• 1/2 teáskanál fahéj
• 4 evőkanál szárított áfonya
• Egy marék dió, apróra vágva (kb. 30 g)
• 1 evőkanál lenmag
• 1 evőkanál nádmelasz (Blackstrap Molasses vagy Black Treacle néven kapható bioboltokban vagy ázsiai boltokban)
• 2-2,5 dl tej, alacsony zsírtartalmú
1. Keverjük össze a vizet és a sót egy kis főzőedényben, majd állítsuk a hőfokot magasra.
2. Amikor a víz felforrt, a hőfokot vegyük lejjebb, adjuk hozzá a zabpelyhet, majd gyakran kevergetve, fedő nélkül főzzük körülbelül 5 percig, amíg a zab a vizet csaknem teljesen felissza.
3. Ekkor adjuk hozzá a fahéjat, az áfonyát, a diót és a lenmagot. Keverjük össze, fedjük le, majd kapcsoljuk ki a hőforrást. Hagyjuk állni lefedve 5 percig.
4. Tejjel és nádmelasszal tálaljuk.
éjszakára be a hűtőbe. másnap lisztes deszkán kinyújtani (3-4 mm) kivágni, tekerni, tölteni, formázni stb. porcukorba még forrón beleforgatni, attól lesz olyan hóóós a kifli
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és alaposan kikeverjük. A kemény habhoz keverjük aztán a darált diót is. Ezután az ostyát kis lapokra vágjuk, ezek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt, a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kávéhoz adjuk hozzá a rum aromát, majd hagyjuk kihűlni. Ezalatt verjük kemény habbá a tejszínt az eritritollal. Amikor a kávé kihűlt, keverjük össze egy tálban a mascarponéval, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű