15 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 tojás sárgája
3 dkg porcukor
15 dkg darált dió
1 csomag babapiskóta
rumora vagy rum
tej
vmilyen gyümölcs lekvár
15 dkg vajat habosra keverünk 15 dkg porcukorral. Egyenként beleütünk 4 tojás sárgáját, közben mindig keverjük. 4 tojás fehérjéből habot verünk, beleszórunk 3 dkg porcukrot, újból keverjük, majd hozzáteszünk 15 dkg darált diót. Az egészet a vajas masszához keverjük.
1 cs. babapiskótát lapos tálra teszünk, meglocsoljuk rumos vagy rumaromás tejjel, megkenjük ribizli vagy málnaízzel. Rákenjük a krémet, ezt rétegezve végezzük.
Tejszínhabbal bevonjuk, gyümölccsel, dióval díszíhetjük.
Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk, hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órán keresztül meleg helyen, letakarva pihentetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, tejfölt és vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük. A maradék cukrot a fehérjékhez adjuk és kemény habot verünk belőle. A lisztbe belekeverjük a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd lapokká nyújtjuk. Az almás réteg hozzávalóit 10 percig lassú tűzön, néha megkeverve pár...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes