15 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 tojás sárgája
3 dkg porcukor
15 dkg darált dió
1 csomag babapiskóta
rumora vagy rum
tej
vmilyen gyümölcs lekvár
15 dkg vajat habosra keverünk 15 dkg porcukorral. Egyenként beleütünk 4 tojás sárgáját, közben mindig keverjük. 4 tojás fehérjéből habot verünk, beleszórunk 3 dkg porcukrot, újból keverjük, majd hozzáteszünk 15 dkg darált diót. Az egészet a vajas masszához keverjük.
1 cs. babapiskótát lapos tálra teszünk, meglocsoljuk rumos vagy rumaromás tejjel, megkenjük ribizli vagy málnaízzel. Rákenjük a krémet, ezt rétegezve végezzük.
Tejszínhabbal bevonjuk, gyümölccsel, dióval díszíhetjük.
A margarint betesszük egy tálba (amit egy nagy fazék tetejébe is tudunk majd tenni), egy tálcára tesszük a babapiskótákat, és a rummal vagy rumaromával lelocsoljuk. Kis tálban a t...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, eldolgozzuk, belereszeljük a citrom héját, beleszitáljuk a lisztet és egyneművé gyúrjuk. Lisztezett felü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felütött tojásokat keverd el a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges adj hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűúsz deka cukrot a tojásokkal meg a vajjal állandóan keverve addig főzzük, amíg az első buborékok meg nem jelennek benne. Ekkor a tűzről levesszük, és helyébe egy másik lábasban k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű