- 133 gr Mester süteményliszt
- 25 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
- 60 gr sertés zsír
- 1 kk só
- 1 db M-es tojás sárgája
- 75 gr laktózmentes tejföl
A hozzávalókat kézzel jól összegyúrjuk. Nem kell pihentetni, egyből lehet nyújtani. A tésztét rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítjuk és kézzel párszor átgyúrjuk, majd kb. 3-4mm vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint szaggatjuk, majd készre sütjük.
Glutén és laktózmentes
Forrás: http://www.glutenmentesovezet.hu/sos-sutik-pogacsak/karacsonyi-sajtos-keksz/48543/
Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük,vékonyra kisodorjuk.Tojással megkenjük,reszelt sajttal megszórjuk, négyzetekre vágjuk, 180-190 fokon előmelegített sütőben sütjük. Lehet rá kömé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 1 dl langyos vízben elkevertjük az élesztőt a csipet cukorral, hagyjuk 10 percet állni. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd mikor az élesztő habos lett, hozzáadjuk, és si...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,a sóval,olajjal összekeverjük. A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és annyi langyos tejjel,hogy közep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű