- 133 gr Mester süteményliszt
- 25 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
- 60 gr sertés zsír
- 1 kk só
- 1 db M-es tojás sárgája
- 75 gr laktózmentes tejföl
A hozzávalókat kézzel jól összegyúrjuk. Nem kell pihentetni, egyből lehet nyújtani. A tésztét rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítjuk és kézzel párszor átgyúrjuk, majd kb. 3-4mm vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint szaggatjuk, majd készre sütjük.
Glutén és laktózmentes
Forrás: http://www.glutenmentesovezet.hu/sos-sutik-pogacsak/karacsonyi-sajtos-keksz/48543/
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 evőkanállal több tejföl kell bele. Azonnal kiny...
Elkészítési idő: 30 percÉjszakás pogácsa. Egy tejfölben (175 g) elkeverünk egy tojást és egy csomag friss élesztőt. Fél kg lisztben elkeverünk egy csapott ek.sót, elmorzsolunk egy margarint. Hozzáöntjük a...
Elkészítési idő:1. A 25 dkg Ramát, 25 dkg finom lisztet, 25 dkg túrót jól dolgozd össze. Nem maradt ki belőle a tojás, az most nem kell bele. 2. Oszd két felé, nyújtsd ki az egyiket szép nagy...
Elkészítési idő:A tésztához valókat összegyúrjuk, legalább 10 órát a hűtőben pihentetjük, majd ha kivesszük, újra jó alaposan átgyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 1 cm magasságúra. Kisebb pogácsaszagga...
Elkészítési idő: