1 közepes karfiol
1 közepes répa
3 gerezd fokhagyma
só
kevés olaj
gluténmentes liszt
tejföl
GM levesgyöngy.(dexi)
A zöldségeket a fokhagymával megfőzzük, ízlés szerint sózzuk. Elkészítjük a tejfölös rántást: kis olajon megpirítunk 1 púpos ek. lisztet (én a Barbara sütéshez-főzéshez lisztjét használom) , majd a tűzről levéve ízlés szerint fejfölt kavarunk bele. Ezt felhígítjuk a leves levével, majd a leveshez öntjük, felfőzzük, majd botmixerrel krémesítjük. Gluténmentes levesgyönggyel tálaljuk.
Leveskockából elkészítjük a húslevest. Közben a fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, majd az olvasztott vajon megfuttatjuk. Rászórjuk a lisztet, és kb. fél percig pirítjuk. Felen...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű-vegyes zöldséget, gombát, zöldborsót kockára vágni, -hagymát apróra, olajban megfuttatni, rá a zöldséget, gombát, átpirítani, -bele a kockára vágott sertéshúst, zöldborsót, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA felkockázott hagymát olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a hámozott, felkockázott zöldségeket, a rizst, a zúzott fokhagymát, pároljuk 3-4 percet a keveréket, majd öntsük fel 1 li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük.( én szegfügombából készitettem ) 2 evőkanálnyi olajon a vöröshagymát megdinszteljük. A többi zöldséget megtisztítjuk, és vékony...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű