40 dkg Schar mix it liszt
40 dkg lágy margarin
6 dkg cukor
6 dkg vaníliás cukor
2 tk. sütőpor
3 tojás
A lisztet a sütőporral, cukrokkal és a vajjal elmorzsoljuk. Ha egynemű, belegyúrjuk a tojássárgákat. 1 órára hűtőbe tesszük. Nyùjtás előtt ki kell venni a hűtőből, mert nagyon törni fog. Nagyjából fél óra. Átgyúrjuk, 3mm vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk. Vágott dióval megszórjuk. 180 fokon alul-felül sütés. Pár perc alatt megsül. Frissen törik, később megpuhul.
Az almát vékonyan meghámozzuk,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűVégy elő egy mélyebb lábast, majd a liszt és a tojások kivételével mérj ki és tölts bele mindent, aztán gyújts alájuk és kezdd el kevergetni. Amikor elkezd forrni, adagold hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól dolgozzuk össze, ízlés szerint tehetünk bele mazsolát. Takarjuk le, és tegyük legalább húsz percre a hűtőbe. Forrósítsunk fel olajat, majd egy evőkanál segítségé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat alaposan összegyúrom, két cipót formálok belőle, majd fóliába csomagolva pár órán át hűvös (minimum 2 óra) helyen pihentetem. Közben a töltelékhez a mandulát ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű