300 g natúr joghurt (2 kis doboz)
40 dkg finomliszt (4 joghurtos pohár)
30 dkg cukor (2 joghurtos pohár)
150 ml napraforgó olaj (1 joghurtos pohár)
4 db tojás
1 csomag sütőpor
60 dkg meggy
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük az olajat és a joghurtot.
A lisztben elkeverünk 1 csomag sütőport, és kisebb adagokban a tojássárgás masszához keverjük.
Végül kb. 3 adagban hozzákeverjük a tojásfehérjét is. Az első adaggal nem kell finomkodni, hogy lazuljon a tészta, de a többit óvatosan.
Egy kb. 25x30 cm-s tepsit kikenünk margarinnal, belisztezzük, beleöntjük a masszát, és megszórjuk a meggyel.
180 C-ra előmelegített sütőben kb. 35-45 percig sütjük. A sütési idő a sütőtől és a tepsi méretétől is függ, 35 percnél mindenképp érdemes már ránézni, és tűpróbával ellenőrizni, hogy a közepe is átsült-e.
Elkészítés: A tésztához a cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az étolajat, majd a tejjel váltakozva a sütőporral elk...
Elkészítési idő: 75perc Nehézség: Könnyűmelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy villával, vagy mixerrel pépesítsük a banánt, majd adjuk hozzá a felvert tojásokat. A muffin formát olajozzuk ki, tegyük bele a gyümölcsöket, é...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit robotgéppel összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a felét. Betesszük a sütőbe, 180fokon kb 10 - 12 percre. A tölteléket összekeverjük és a f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet, porcukrot, darált diót összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy puha, kellemes tapintású, de nem ragacsos tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű