- 150 g friss eper
- 50 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
- 50g zöldbanánliszt
- 2 banán
- 1 egész tojás
- kevés szódabikarbóna + kevés citromlé
- reszelt citromhéj
~ 1 dl víz/ vagy magtej
A banánt pürésítjük, liszteket összekeverjük a többi alapanyaggal. Tepsibe öntjük majd egyenletesen elsimítjuk. Az epreket megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk és a tészta tetejére szórjuk vagy egyenletesen elrendezzük.
Előmelegített sütőben (180-200 fokon) 25-30 perc alatt készre sütjük
zöldbanán liszt helyett lehet pl. kókuszliszt, mandulaliszt, ledarált kókuszreszelék (itt az olajtartalmára gondolni kell)...
A hozzávalókat a kakaón kivűl rugalmas tésztává gyúrjuk, majd kettéosztjuk. Az egyik feléhez hozzágyúrjuk a kakaót. Kinyújtjuk mind a két lapot, egymásra tesszük, majd feltekerjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport és egy kis tejet, végül a lisztet. Ezután pedig csomómentesre ke...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: KözepesMire lesz szükségünk? • 1 kis édesburgonya, megfőzve és szétnyomva • 2 teáskanál fahéj • 2 leveseskanál vanília kivonat • 1/2 teáskanál só • 1/2 csésze édesítés nélküli kókusz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. 25 × 39 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű