Családireceptkönyv.hu

Narancsos sütőtökkrémleves


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg kanadai (hosszúkás) sütőtök
2 db narancs
2 dl tejszín

édesítőszer igény szerint
pirított (hámozott) tökmag a tetejére
ha van: tökmagolaj

Elkészítés:


A sütőtököt felvágjuk, egyforma kockákra aprítjuk, kevés sóval és ízlés szerinti édesítővel kb 15 perc alatt puhára főzzük.
Kicsit lehűtjük és turmixgéppel vagy botmixerrel pépesítjük.
A narancsokat ketté vágjuk és a levét kicsavarjuk és a tejszínnel együtt a sütőtökpüréhez adjuk.
Megkóstoljuk és szükség szerint még sóval, édesítővel vagy pár csepp citrommal ízesítjük.
A hámozott tökmagot száraz teflon serpenyőben közepes tűzön 1-2 perc alatt rázogatva megpirítjuk.















Trükkök, tippek, praktikák:


A legegyszerűbb vágódeszkára hosszában lefektetve a hosszanti részét ujjnyi szeletekre vágni. Jó kés kell hozzá és inkább nyomni kell lefelé, mint vágni. Ha a szeletek kész vannak, akkor már könnyű őket éles kis késsel meghámozni.Utána felállítjuk a vágott felületre a a sütőtököt és felülről nyomással ketté vágjuk és eltávolítjuk a magokat, ebből is szeleteket vágunk.
Tökmagolaj jobban ellátott szupermarketekben (CBA, Interspar) kapható.
A jól megmosott és szárazra törölt narancshéjat belereszelve intenzívebb ízt adhatunk a levesnek.

Narancsos sütőtökkrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldborsó leves pirosan
Zöldborsó leves pirosan

1 fakanál zsírra teszek 40 dkg borsót, teszek rá 3 kiskanál vegetát és egy kis borsot, teszek bele karikára vágott sárgarépát. Aki szereti ilyenkor beletehet 1 fej vöröshagymát meg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ramen
Ramen

A csirkemelleket csíkokra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, sózzuk, és kb. 30 percig főzzük úgy, hogy a hozzáöntött vízből kb. 1,5 liter maradjon. A húst...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Savanyú becsinált leves
Savanyú becsinált leves

Kockára vágjuk a húsos sertéscsülköt. Megszórjuk sóval, borssal és majoránnával, majd megpirítjuk egy fazékban egy kis felforrósított olajon. A húst kivesszük és a visszamaradt zsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol leves
Karfiol leves

1 – 2 ek. olajban 1 ek. liszttel zsemle színű rántást készítünk. Ehhez hozzáteszünk 1 – 2 ek. tejfölt, és ezt gyorsan összekeverjük (nem ragadhat oda, nem éghet le). Beletesszük a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk