Családireceptkönyv.hu

Húsleves- – ahogy normális háziasszony nem csinálja


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- sertéscomb annyiszor 2 szelet, ahányan vagytok (na ez egyetlen receptben sincs, mert vagy tyúk, vagy marha, vagy csak csont, vagy karaj, de az zsíros)
- sárgarépa (személytől függ a mennyiség, de lehet kapni összerakva húsleveshez való zöldséget csomagban, pl. Auchan, SPAR, TESCO)
- fehérrépa (kevés, mert senki sem szereti, de finomabb tőle a lé  )
- 1 zeller
- 1 vöröshagyma
- 1 karalábé
- só
- bors
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 db kisebb babérlevél
- 1 teáskanál majoranna
- cérnametélt

Elkészítés:


Felteszem főzni a megmosott húst a befűszerezett (só, bors, köménymag, babérlevél, majoranna) a vízbe, annyi vizet tegyél bele, hogy majd a zöldségek is beférjenek, szóval, majdnem tele. Takarékon főzd, hogy ne legyen habos (ha mégis habos lesz, ne aggódj a zöldségektől eltűnik) . Főzöd úgy 1 órát, akkor beteszed a zöldségeket, zeller-karalábé csak félbe, hagyma egészben, répák csíkban. És addig főzöd tovább, amíg a hús meg nem puhul… itt már egy kicsit feljebb veheted a gázt, de ne nagyon és a hústól függ, meddig tart, van amikor 3 órát is.
Érdemes reggel felvágni a gázra, mivel kiszámíthatatlan a főzési ideje, hogy kész legyél mire jönnek a vendégek, sokáig meleg marad. (inkább legyen kész, mint várni kelljen rá, vagy rágós legyen a húsi)
Közben megfőzheted a cérnametéltet, érdemes házias jellegűt venni, mert finomabb, mint a dobozos.
Ha kész van, leszűröd a levest, egy tányérra kiteszed a húst-zöldséget és külön kínálod a levest.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Lohikeitto
Lohikeitto

Olvasszunk fel fél evőkanál vajat egy közepes lábosban. Adjuk hozzá a karikára vágott póréhagymát, és időnként megkeverve addig főzzük, amíg a póréhagyma karamellizálódni k...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Almakrémleves
Almakrémleves

Felforralunk 4 dl vizet, és beledobjuk a mézeskalácsfűszert, valamint a narancs és a citrom héját. Kb. 5 percig főzzük, majd félretesszük. Meghámozzuk az almát, tetszés szerint d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Zöldségleves Mama receptje alapján
Zöldségleves Mama receptje alapján

Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd állandó kevergetés közben rásütjük a zöldségeket addig, amíg roppanósak lesznek és a répa kissé kiengedi a színét. Ekkor felengedjük vízz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Füstike, az örmény vöröslencse-krémleves
Füstike, az örmény vöröslencse-krémleves

Az előkészítései folyamatok két fázisból állnak: először is a lencsét egy bő fél napra beáztatjuk, hogy puha legyen és megszívja magát. Második körben a szalonnát, a zöldségeket, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk