2 cukkini
2 fej vöröshagyma
1 közepes fej burgonya
3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss bazsalikom
1 zöldségleveskocka vagy 1 liter zöldségleves
3 evőkanál olívaolaj
só, frissen őrölt bors
Ha nincs kész zöldséglevesünk, a leveskockát feloldjuk 1 liter forró vízben. A cukkinit apró kockára vágjuk.
A felaprított hagymát, az összezúzott fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a karikára szeletelt burgonyát, és még 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a levest és 20 percig főzzük, majd turmixgéppel összetörjük, sózzuk, borsozzuk, még 2 percig főzzük. Most adjuk hozzá a cukkinit, és további 20-25 percig főzzük.
A végén hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, tálaláskor egész bazsalikomlevelekkel tesszük még illatosabbá.
Elkészítés A hagymát és a fokhagymát olajon megpárolom, borsozom, hozzáadom a kockára vágott cukkinit. Ételízesítővel ízesítem, bazsalikommal fűszerezem, vízzel felöntöm és kb. 20...
Elkészítési idő:Megpucoljuk a fokhagymát, majd átnyomom fokhagymanyomón. Kevés olajon egy pillanatig párolom, majd felöntöm 1 liter vízzel. Beleteszem a leveskockát és felforralom. Sózom, bosozom,...
Elkészítési idő:A zöldbabot megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Közben az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ehhez először belekeverjük a f...
Elkészítési idő:A májat külön vízben megfőzöm, 2-3 percig forralom, csap alatt lemosom, majd mehet a végén a levesbe, az utolsó 10 percben Felteszem a vízbe a húsokat. Lehabozás után: hagyma,...
Elkészítési idő: 2 óra