100 g kukoricaliszt
150 g. rizsliszt
200 g héjában főtt burgonya
20 g friss (Budafoki) élesztő
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 dl víz
Először főzd meg héjában a krumplit, majd hámozd meg és törd át. Hagyd kihűlni, mielőtt a többi hozzávalókhoz kevered.
Futtasd fel az élesztőt kb. 1 dl langyos vízben, 1 mokkáskanál cukorral.
Keverd össze az áttört és kihűlt krumplit a többi hozzávalókkal és kb. 1 dl vízzel, hogy jól keverhető tésztát kapjunk.
Keleszd lefedve langyos helyen legalább egy- másfél órát.
Sütőpapírral kibélelt sütőformába - tepsi, piteforma de lehet 26 cm-es tortaforma is - kend bele a tésztát. A GM lisztekből készült kelt tészták általában sokkal folyékonyabbak, mint a búzásak, de ez nem baj.
Egyengesd el a tésztát lapos késsel és 180 C fokra (10 percig) előmelegített sütőben süsd elő 10 percig.
Utána kend meg a pizzaszósszal (recept külön) és tedd rá a feltéteket (szalámi, sonka, sajt: Trappista vagy Gouda) és süsd amíg szép aranybarna nem lesz (15-20 percig). Ha nem eléggé pirosra sült, 2-3 perc grill 225 C fokon is jöhet a végére.
Vigyázat! A nyírfacukor (xilit) nem alkalmas erre, megöli a gombákat.
A keveréshez kiválóan alkalmas a legegyszerűbb robotgép dagasztókanállal felszerelve.
Elkészítés 1. A piteformát kibéleljük sütőpapírral. A megpucolt és lereszelt burgonyát összekeverjük a tojással, az olvasztott vajjal és az apróra vágott salottahagymával. Megsózz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük, az utolsó pár percre a vizébe dobjuk a zöldborsót is, majd leszűrjük. A vizéből néhány merőkanálnyit rakjunk félre! A fokhagymát apróra vágjuk, kevés olivaolajo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük 1 teáskanálnyi zsírral, enyhén sózzzuk. A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a tojáshoz. Belekeverjük a búzadarát, lisztet és 1 evőkanál zsemlemorzsát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát apró kockára vágom, és sós vízben megfőzöm. Liszthalmot teszek egy nyújtódeszkára, és a már valamennyire kihűlt burgonyát krumplinyomóval a liszt tetejére nyomom. Még s...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz