100 g kukoricaliszt
150 g. rizsliszt
200 g héjában főtt burgonya
20 g friss (Budafoki) élesztő
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 dl víz
Először főzd meg héjában a krumplit, majd hámozd meg és törd át. Hagyd kihűlni, mielőtt a többi hozzávalókhoz kevered.
Futtasd fel az élesztőt kb. 1 dl langyos vízben, 1 mokkáskanál cukorral.
Keverd össze az áttört és kihűlt krumplit a többi hozzávalókkal és kb. 1 dl vízzel, hogy jól keverhető tésztát kapjunk.
Keleszd lefedve langyos helyen legalább egy- másfél órát.
Sütőpapírral kibélelt sütőformába - tepsi, piteforma de lehet 26 cm-es tortaforma is - kend bele a tésztát. A GM lisztekből készült kelt tészták általában sokkal folyékonyabbak, mint a búzásak, de ez nem baj.
Egyengesd el a tésztát lapos késsel és 180 C fokra (10 percig) előmelegített sütőben süsd elő 10 percig.
Utána kend meg a pizzaszósszal (recept külön) és tedd rá a feltéteket (szalámi, sonka, sajt: Trappista vagy Gouda) és süsd amíg szép aranybarna nem lesz (15-20 percig). Ha nem eléggé pirosra sült, 2-3 perc grill 225 C fokon is jöhet a végére.
Vigyázat! A nyírfacukor (xilit) nem alkalmas erre, megöli a gombákat.
A keveréshez kiválóan alkalmas a legegyszerűbb robotgép dagasztókanállal felszerelve.
A tésztát sós vízben a leírás szerint kifőzzük, majd hideg vizzel leöblitjük, és a fél ek olajjal összekeverjük.Ez nem olasz tészta úgyhogy nyugodtan le lehet öbliteni.Az olasz tés...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket mosd át alaposan, pucold meg őket és vágd ízlésednek megfelelő méretű és alakú darabokra - a legjobb megoldás, ha csíkozod őket, a hagymát pedig kockázod - és tedd ők...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben kifőzzük a penne tésztát, leszűrjük, de nem öblítjük le. A sonkás-paradicsomos alaphoz egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a vajat, valamint egy csipet sót, majd...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát kétszer átdaráljuk, majd jól összedolgozzuk a liszttel, az elmorzsolt élesztővel, a tejföllel, a tojássárgákkal, a sóval, a borssal. Ha a tészta már teljesen s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű