100 g kukoricaliszt
150 g. rizsliszt
200 g héjában főtt burgonya
20 g friss (Budafoki) élesztő
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 dl víz
Először főzd meg héjában a krumplit, majd hámozd meg és törd át. Hagyd kihűlni, mielőtt a többi hozzávalókhoz kevered.
Futtasd fel az élesztőt kb. 1 dl langyos vízben, 1 mokkáskanál cukorral.
Keverd össze az áttört és kihűlt krumplit a többi hozzávalókkal és kb. 1 dl vízzel, hogy jól keverhető tésztát kapjunk.
Keleszd lefedve langyos helyen legalább egy- másfél órát.
Sütőpapírral kibélelt sütőformába - tepsi, piteforma de lehet 26 cm-es tortaforma is - kend bele a tésztát. A GM lisztekből készült kelt tészták általában sokkal folyékonyabbak, mint a búzásak, de ez nem baj.
Egyengesd el a tésztát lapos késsel és 180 C fokra (10 percig) előmelegített sütőben süsd elő 10 percig.
Utána kend meg a pizzaszósszal (recept külön) és tedd rá a feltéteket (szalámi, sonka, sajt: Trappista vagy Gouda) és süsd amíg szép aranybarna nem lesz (15-20 percig). Ha nem eléggé pirosra sült, 2-3 perc grill 225 C fokon is jöhet a végére.
Vigyázat! A nyírfacukor (xilit) nem alkalmas erre, megöli a gombákat.
A keveréshez kiválóan alkalmas a legegyszerűbb robotgép dagasztókanállal felszerelve.
A tésztát bő sós vízben megfőzöm ,majd leszűröm. A hagymát és fokhagymát felaprítom. A gombát megmosom felezem majd negyedelem. A sárgarépát megtisztítom, a cukkinit megmosom a r...
Elkészítési idő: 45 percKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: 30 percA sót és a cukrot vízben feloldjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a liszt 3/4 részét (kb.: 600 gr) és elkezdjük összegyúrni a tésztát. Nagyjábó...
Elkészítési idő: