Tésztához:
200 ml tej
30 g friss élesztő
50 g porcukor
250 g búzaliszt
250 g búza-rétesliszt
4 g só
1 db tojás
90 g vaj
Töltelékhez:
1 üveg kemény lekvár
Kenéshez:
vaj
langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt. a liszteket egy tálba öntöm, hozzáadom a tojást, a sót, az olvasztott vajat és az élesztőt. Összedolgozom, szükség szerint öntök még hozzá lisztet, hogy könnyű állaga legyen. 40 percig meleg helyen kelesztem.
Ha megkelt a tésztát lisztezett gyúródeszkára borítom és elfelezem. Kinyújtom (nem kell túl vastagra). Kockákra vágom a tésztát lekvárt teszek rá és begöngyölöm. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakom őket. Nem kell helyet hagyni köztük, ahol érintkeznek egymással ott megkenem vajjal.
200 fokos sütőben 25-30 percig sütöm. ha kész kiborítom az egész tepsit egy konyharuhára. Ha kihűlt szét lehet őket szedni.
25 dkg rámát 25 dkg porcukorral kikeverni, hozzáadunk 50 dkg túrót 2 cs. vanilliás cukrot és 1 citrom reszelt héját összedolgozzuk és megtöltjük a lapokat, a tetejére csokimázat te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűLépés 1: Keverjük habosra a Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd keverjük hozzá egyenként a tojásokat, majd a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet, vég...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tészta minden alapanyagát tálba tesszük és összegyúrjuk. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk. A tölteléket is elkészítjük: a vajat a cukorral kikavarjuk, a száraz hozzáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott almát lereszeljük és egy edénybe tesszük a fahéjjal és a cukorral együtt, lassú tűzön felmelegítjük. A pudingport hozzákeverjük ahogy levet ereszt, ezután beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű