Tésztához:
200 ml tej
30 g friss élesztő
50 g porcukor
250 g búzaliszt
250 g búza-rétesliszt
4 g só
1 db tojás
90 g vaj
Töltelékhez:
1 üveg kemény lekvár
Kenéshez:
vaj
langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt. a liszteket egy tálba öntöm, hozzáadom a tojást, a sót, az olvasztott vajat és az élesztőt. Összedolgozom, szükség szerint öntök még hozzá lisztet, hogy könnyű állaga legyen. 40 percig meleg helyen kelesztem.
Ha megkelt a tésztát lisztezett gyúródeszkára borítom és elfelezem. Kinyújtom (nem kell túl vastagra). Kockákra vágom a tésztát lekvárt teszek rá és begöngyölöm. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakom őket. Nem kell helyet hagyni köztük, ahol érintkeznek egymással ott megkenem vajjal.
200 fokos sütőben 25-30 percig sütöm. ha kész kiborítom az egész tepsit egy konyharuhára. Ha kihűlt szét lehet őket szedni.
1. Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra...
Elkészítési idő: 20 perc+ 2 óra Nehézség: KönnyűAz olvasztott margarint összegyúrjuk a keksszel / ha nem áll össze kicsi tej v. víz/. Egy 20 cm tortaformába nyomkodjuk. A túrót, joghurtot,édesítőt, zselatint összekeverni,ráönt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVaj+cukor habosra keverem. Hozzáadom a tojásokat és a tejet, azzal is kihabosítom. Végül beleforgatom a sütőporos lisztet és a vágott diót óvatosan. Nagyon könnyű, habos massza...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy edényben keverjük össze a búzadarát, a cukrot, a tojásokat, a kefirt, a szódabikarbónát, a kakaót, majd hagyjuk állni 20 percen keresztül. Ez idő alatt a búzadara a nedvességtő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű