6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
fél csomag sütőpor
Tojásokat szétválasztom. Fehérjét 3 ek. cukorral kemény habbá verem. Sárgáját 3 ek. cukorral habosra verem. Hozzáöntöm a fehérjéhez a sárgáját, óvatosan összekeverem, fokozatosan hozzáadom a sütőport és a lisztet. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe rakom. Légkeveréses 180 fokon kb. 10-15 percig sütöm. Konyharuha segítségével még forrón feltekerem és így hagyom kihűlni. Ha kihűlt kitekerem és megkenem lekvárral, majd ismét feltekerem. Hűtőbe rakom kis időre.
1. A vajat kikeverjük a cukorral és a tojással. Az élesztőt feloldjuk a tejben, majd a liszttel, a vaníliás cukorral és a tojásos vajjal puha rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva, l...
Elkészítési idő: 1-ÓRA Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat a vízzel felforraljuk, majd bele tesszük a lisztet és kevergetve sűrűre főzzük. Le fog tapadni, de amikor már összeállt és elválik az edény falától jó is lesz....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a kelesztő táljába mérjük a többi h...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük a vajjal és hagyjuk kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kicsit összetörjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű