- 65 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 20 g eritrit
- 55 g banán
- 20 g kókuszreszelék
- 1 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 g sovány túró
A banánt villával összenyomjuk.
A villával egyszerűen összekeverjük a túróval, 1 tojással, az édesítővel, a kókuszreszelékkel.
A sütőport a lisztbe vegyítjük, belekeverjük a túrós masszába.
A szilikon kuglófformákba tömködjük, jól lenyomkodjuk egy kiskanállal, hogy kifordítva ne legyen lyukacsos.
200 C fokon előmelegített sütőben 4 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 160 fokra, és további 20 percig sütjük.
Kivesszük, 15 perc várakozás után óvatosan kinyomjuk a formából.
Tészta:1. A lisztet a sóval és a cukorral tálba szitáljuk. A vajat 1 cm-es kockákra vágjuk, a liszthez adjuk. A vajat a liszttel elmorzsoljuk (1. kép), hogy a tészta morzsolt kenyé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet kevés cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítve felfőzöm. Beleteszem az őrölt mákot és simára keverem. Beleteszem a mazsolát és hűlni hagyom. Az almákat meghámozom, leresze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A dióbelet 180 ˚C sütőben 5 perc alatt megpirítjuk. Pirítás után könnyebben lejön a dió vékony héja. Mi nem szedtük le ezt a vékony héjat. Mindenkinek szabadon az ízlésére van bí...
Elkészítési idő: Kb. 1 óra Nehézség: KözepesA tojássárgáját a porcukorral, a darált dióval, a vízzel, liszttel és a sütőporral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Kisütjük. A tejet a liszttel sűrűre főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű