Családireceptkönyv.hu

Földieper hab recept


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A habhoz
4 db tojásfehérje
30 dkg cukor
30 dkg eper

A tálaláshoz
10 dkg eper

Elkészítés:


A földiepret lecsumázzuk, váltott vízben megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük és negyedekbe vágjuk.
A tojásfehérjét a cukorral együtt gépi habverővel kb 15 percig verjük.
Hozzáadjuk a földiepret és további 15 percig verjük, míg a cukor teljesen felolvad , a hab jó kemény és egynemű lesz.
Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
Közvetlen tálalás előtt egy kicsit ismét felverjük a habot, ezt követően a félretett eperdarabokat lazán belekeverjük, pár szemet hagyunk, amivel a tálkákba szedett hab tetejét díszítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálaláskor locsolhatunk rá egy-két teáskanál rumot.
Kekszet, vagy babapiskótát is kínálhatunk mellé.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
430. Isler 1.
430. Isler 1.

A diót nyújtófával minél jobban összetörni, hozzá a többi anyag, összegyúrni. Amint összeáll, már jó is! Rá fólia, hűtőbe,30 percre. Ha túlgyúrjuk, törni fog. Ezután kinyújta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Rácsos almás pite
Rácsos almás pite

A lisztet a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vajat, elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk. Próbáljuk meg gyorsan összegyúrni, majd mehet alufóliába és a hűtőbe le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Almás-fahéjas muffin
Almás-fahéjas muffin

A sütőt 180c, légkeverésesnél 160c melegítjük. Töltelékhez: 1 almát durvára reszelünk, elkeverjük 1 evőkanál cukorral és a 0,5 teáskanál fahéjjal. Száraz összetevők: A lisz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk