A habhoz
4 db tojásfehérje
30 dkg cukor
30 dkg eper
A tálaláshoz
10 dkg eper
A földiepret lecsumázzuk, váltott vízben megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük és negyedekbe vágjuk.
A tojásfehérjét a cukorral együtt gépi habverővel kb 15 percig verjük.
Hozzáadjuk a földiepret és további 15 percig verjük, míg a cukor teljesen felolvad , a hab jó kemény és egynemű lesz.
Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
Közvetlen tálalás előtt egy kicsit ismét felverjük a habot, ezt követően a félretett eperdarabokat lazán belekeverjük, pár szemet hagyunk, amivel a tálkákba szedett hab tetejét díszítjük.
Tálaláskor locsolhatunk rá egy-két teáskanál rumot.
Kekszet, vagy babapiskótát is kínálhatunk mellé.
Hetekig eláll
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a rumot (kihagytam), egy csipet sót, a tejfölt, a citromlevet, majd legkisebb fokozaton a száraz hozzávalókat is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt villával nyomkodd össze, majd keverd össze az összes hozzávalót és 200°os előmelegített sütőben süsd 15-20 percig! ?
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, tojást, tejfölt, sót összedolgozzuk, míg össze nem áll. (Előfordulhat, hogy ez a tejföl mennyiség valakinek kevés lesz, liszt fajtától függő, mennyit vesz fel.) Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű