3 tojássárgája
3 evőkanál vaj
2 bögre tej
4 púpos evőkanál cukor
fél evőkanál liszt
1 rúd vanília
1 csipet só
A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval egy mélyebb lábasban. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett, majd amikor már megjelentek a buborékok, még további három percig. Ezután vedd le a tűzről. A tojások sárgáját tedd egy tálba, majd fél bögrényi forró keverékkel keverd el őket, aztán egy habverővel ezt keverd a tejes mixtúrához.Főzd így együtt őket egy-két percig, majd vedd le a tűzről, keverd bele a vajat és kapard bele a vaníliát, és kész is van. Szedd poharakba, majd tedd félre, amíg kihűlnek, vagy fogyaszd melegen, ahogy jólesik.
A tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrok, majd 4 lapot sütök (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-f...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat kikeverjük,gomba alakra formáljuk. Én egy kisebb merítőkanalat kiliszteztem és a masszát a falához nyomkodtam és kiütöttem. A kisebb gomba fejeket pedig teaszűrőbe...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyűa 2 liter tejbe beletesszük a van. cukrot(rudat) a 23 dkg kr.cukrot és feltesszük melegedni. Addig mindenképp keverni kell, amíg a cukor feloldódik, utána már otthagyhatjuk, nem fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojáshabba forrón kell beleforgatni a pudingot. 190 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 20-25 Nehézség: Könnyű