Sastojci:
250 grama keksa
50 grama oraha
100 grama žele bombona
100 grama šećera
2 štangle čokolade
2 kašike ruma
oko 0,5 litra mleka
Način pripreme:
Pomešati isitnjen keks, mlevene orahe,iseckane žele bombone, šećer u prahu, 2 štangle strugane čokolade, rum i mleko. Mleko pri tom postepeno dodavati. Masu dobro sjediniti rukom i formirati rolat. Na kraju, rolat uvaljati u mlevene orahe i staviti u frižider da bi se ohladio i stegnuo.
Elkészítés A kekszet három egyenlő részre osztjuk, egy sütőformába szorosan egymás mellé rakunk egy rétegnyit. Megcsináljuk a karamellt. A cukrot edénybe tesszük, lassú tűzön felo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeveles tészta lapok 22 x 33 cm-es tepsi hátán süssünk egy lapot, a sütemény tetejéhez a leveles tésztából, előmelegített sütőben 185 °C hőmérsékleten kb. 10 perc alatt (aranysá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a porcukor és pár csepp citromé hozzáadásával kemény habbá verjük. Hozzászitáljuk a lisztet, a szalakálit, beletesszük a darált diót és laza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, belerakjuk a tojást, a cukrot, meg a többit. Meggyúrjuk a tésztát. 1 ó-t pihentetjük ( nem fontos annyit mert mire minden rákerül, eltelik sok idő...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű