A barna tésztához
25 dkg kekszmorzsa (darált háztartási keksz)
10 dkg porcukor
1 dl feketekávé (vagy tej)
1 ek lekvár/ dzsem
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek rum
20 ml tej
A fehér töltelékhez
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesítjük.
A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.
Feltekerjük. Fóliába csavarjuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Díszítésként a külsejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.
A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. A kemény habhoz keverjük a tojássárgájákat. A lisztet elkeverjük a csipet sóval, a sütőporral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű tepsi alját kirakjuk a keksszel. 2. A krémhez a pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejben csomómentesre keverjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral és a vaníliacukorral nagyon jól kikeverem, hozzáadom a vizet és az olajat kanalanként, közben kavarom. A sütőporral elkevert lisztet kanalanként bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 30x20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni). 2. A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz