800ml tej
120g finomliszt
4db tojássárgája
160g sajt
160g vaj
20g só
200ml habtejszín
A vajból ,lisztből,tejből besamelt készítünk.Sózzuk,tejszínben elkevert tojássárgájával dúsítjuk,és reszelt sajtot keverünk bele.
A szilvákat kimagozzuk, és elnegyedeljük. Az almát gerezdekre vágjuk. A hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szilvát és az almát, sózzuk, majd felöntjük vízzel. 30 perc alatt fő...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA gombát ledaráljuk, vagy felaprítjuk. Az apróra vágott hagymát 5 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és zsírjára sütjük.. Meghintjük a liszttel, összekeverjük, felen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 210 fokra. A fokhagymát vágjuk ketté keresztben, és tegyük egy alufóliával kibélelt, olajozott tepsibe, a paprikákat tegyük mellé A maradék olajjal ecsetel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes