200-300g marhahús
4 sárgarépa
3 fehérrépa
1 kis zellergumó
1 karalábé
petrezselyemzöld
2-3 babérlevél
paprika, paradicsom
2 közepes krumpli
olaj, só, bors, pirospaprika
1 tk őrölt kömény
3 l víz
Egy lábosban a vizet, 3 dl borral és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. A tojássárgákat kikeverjük a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rádobjuk a felkockázott húst, majd kb. az egyformára vágott zöldségeket. Együtt dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a tárko...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesZsiradékon lisztet pirítok, majd félreveszem a tűzről és megszórom jó sok apróra vágott petrezselyemmel és teszek rá kevés őrölt pirospaprikát, majd felengedem hideg vízzel, jól ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szárított gombát vízbe rakjuk. 2. A csirkemellet megmossuk és kockára vágjuk. 3. Egy edénybe, ha otthon főzzük olajat hevítünk, rárakjuk a karikára vágott hagymát és üve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű